Co je to?
Definice výrazu Atletika. Co znamená odborný pojem Atletika z kategorie Sport?

Co je Atletika?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Atletika?

Atletika je název sportovního odvětví, které vychází ze základního pohybu člověka. V atletice se soutěží na dráze, mimo dráhu nebo v hracím poli. Na dráze se konají například běhy-překážkové, štafetové, silniční a další a také chůze. V hracím poli probíhají třeba hody, vrhy či skoky. Do atletiky patří také víceboje.
Atletika se dělí na lehkou a těžkou. Do těžké atletiky patří zápas nebo vzpírání. Atletika vznikla ve starověkém Řecku, kde byla hlavním dějem olympijských her.


Co je to Atletika? Význam slova, termín, Definice výrazu Atletika. Co znamená odborný pojem Atletika z kategorie Sport?

Provozovatel neručí za aktuálnost a přesnost informací v textech. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Uvedený text s definicí slova Atletika můžete samozřejmě sdílet s ostatními na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Pojem Atletika je v sekci sport

Klíčová slova: odborný výraz, definice pojmu, sport, slovo, přesný význam, sport, termín, informace, vysvětlení, pojem, co je to Atletika?, terminologie, definice, význam slova, co znamená, synonymum, názvosloví, popis


Pojem Atletika je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Atletika?

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Atletika (z řeckého áthleon) je základní sportovní odvětví, které zahrnuje přirozené pohybové vlastnosti člověka, tj. běhy, chůzi, skoky, vrhy a hody; původně znamenala boj, závodění.
Atletika zahrnuje různorodé pohybové činnosti, jejichž obsahem jsou pohyby cyklické, acyklické a smíšené podle charakteru jednotlivých disciplín. Uplatňují se při ní také základní dynamické zákony - jde o přechod z klidu do pohybu (start), změnu směru pohybu (odraz při skoku), dokončení pohybu (doskok). V atletických disciplinách se uplatňuje pohyb rovnoměrný (např. běh v trati) nebo pohyb rovnoměrně zrychlený přímočarý či rotační (např. vrh koulí a hod diskem). Atletika zajišťuje všestranný rozvoj a současně poskytuje široký výběr pro sportovní vyžití. Atletická cvičení mohou být prováděna i v přírodních podmínkách (louka, les, park), což zvyšuje jejich emocionálnost a zdravotní význam. Jsou součástí tělesné přípravy většiny sportu (např. skok do dálky, hod do dálky).

Jiné informační zdroje o pojmu Atletika

Zkusit najít termín Atletika ve fulltextu Seznam.cz

Najít výraz Atletika ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Vyhledat pojem Atletika ve vyhledávači Yandex

Najít heslo Atletika ve Wikizdrojích

Hledat pojem Atletika na Google obrázcích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Atletika ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Atletika například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve Wikislovníku, ve fulltextu Google.cz nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Právě nyní již víte jaký je význam slova Atletika? resp. co přesně znamená slovo Atletika? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Atletika, odpověď na dotaz co je to Atletika?. Víte např. kdo to je Josef Velenovský? Znáte a víte kdo je Tupec? Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než sport. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, voleyball žena, atletika, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, popisy termínů, definice odborných pojmů, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Tip nejen pro milovníky zvířátek. Pěkné tapety na plochu vašeho počítače.