Co je to?
Výraz, termín, definice slova Obřízka. Co znamená odborný pojem Obřízka z kategorie Kultura?

Co je Obřízka?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Obřízka?

Obřízka je drobný chirurgický zákrok, který má za cíl odstranit kožní řasu, která překrývá špičku penisu. Tento úkon je víceméně běžným postupem v mnoha zemích, z nichž v některých se jedná o jakousi povinnost a to především kvůli náboženskému vyznání. Běžně se obřízka provádí u černochů v afrických státech.
Obřízka představuje tedy i náboženský symbol, respektive smlouvu člověka s Bohem, na jejíž počest je obřízka tradičně prováděna u židovských a muslimských mužů či chlapců.

Co je to Obřízka? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Obřízka. Co znamená odborný pojem Obřízka z kategorie Kultura?

Pečlivě jsme zkontrolovali všechny informace a údaje. Přesto však nevylučujeme, že je v textech chyba. Text vytvořen pro server Superia.cz

Líbí se vám definice pojmu Obřízka? Pak se o ní podělte s vašimi přáteli na sociálních sítích jako je Facebook, Pinterest, Síť X nebo Reddit. Stačí kliknout na tlačítko Sdílet.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Obřízka je v kategorii kultura

Klíčová slova: kultura, co to je, terminus technicus, formulace, terminologie, popis, názvosloví, význam, význam pojmu, wiki, vysvětlení, odborné názvosloví, heslo, definice, synonymum, co znamená, Obřízka, informace


Pojem Obřízka je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Obřízka píše následující

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Mužská obřízka (cirkumcize) se řadí mezi malé chirurgické zákroky. Je to zákrok, při kterém je amputována předkožka - kožní řasa, která překrývá žalud penisu. Rozlišuje se obřízka částečná a úplná. Na celém světě je obřezána asi čtvrtina všech mužů, tento podíl se však v jednotlivých zemích velmi liší. V USA je například obřezáno v současnosti (r. 2009) asi 75 % dospělých mužů (procento každoročně klesá), zhruba 12 % ve Velké Británii. Obřízka je zcela běžná v afrických zemích a z náboženských důvodů u židovských chlapců, kde je symbolickou smlouvou člověka s Bohem. Bůh uložil Abrahámovi, aby se na znamení smlouvy obřezal. Od té doby je tak činěno židovským chlapcům. Zákrok, při kterém se provádí obřízka u chlapců, se nazývá brit mila. Také muslimští chlapci a muži jsou obřezaní.

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Zkusit najít Obřízka na Google.cz

Zkusit najít termín Obřízka ve vyhledávači Yahoo

Hledat slovo Obřízka ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít termín Obřízka ve vyhledávači Qwant

Vyhledat pojem Obřízka ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Obřízka ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Obřízka například ve Wikislovníku, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve ruském vyhledávači Yandex, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v Google překladači.

Doporučujeme tyto odborné pojmy, výrazy a termíny

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku co je to Obřízka? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Obřízka? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Obřízka, odpověď na dotaz co je to Obřízka?. Víte např. kdo to je Ric Ocasek? Znáte a víte kdo je Ras? Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. v závislosti na oboru a kontextu. Hledejte proto odborný pojem i jinde než v sekci kultura. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na přesné vysvětlení slov, významy slov, definice odborných pojmů, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Setkali jste se s pojmem švica a nevíte, co znamená? Pokud je vaše odpověď kladná, podívejte se na tento web na kterém můžete nalézt odpověď.