Co je to?
Definice výrazu Euromajdan. Co znamená odborný pojem Euromajdan z kategorie Politika?

Co je Euromajdan?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Euromajdan?

Euromajdan je označení pro masové demonstrace, které probíhaly na Ukrajině od listopadu 2013 až do února následujícího roku. Tyto demonstrace docílily vzniku prozatímní vlády a svržení proruského prezidenta Viktora Janukovyče. 20. listopadu 2013 pozastavila vláda v čele s premiérem Mykolou Azarovem přípravu k podepsání Ukrajinsko-evropské asociační dohody. Hned následujícího dne začaly masové protesty. Ty byly v několika případech potlačeny násilným způsobem. Protesty probíhaly na různých místech, ty nejzávažnější na kyjevském Náměstí Nezávislosti, nazývaném Majdan. Odtud pochází název Euromajdan čili Evropské náměstí. Poté došlo k převratu a nastolení prozatímní vlády Arsenije Jaceňuka.
Ruská federace na tyto změny zareagovala anexí Krymu a ozbrojeným konfliktem na východě Ukrajiny. Tyto zásahy a narušování územní celistvosti jiného státu, porušení suverenity i mezinárodních smluv Rusko obhajovalo svými bezpečnostními zájmy a ochranou obyvatel Ukrajiny., kteří jsou ruskojazyční a čelili údajnému útlaku. Euromajdan je součástí vývoje Ukrajiny a jejího směřování na západ.


Co je to Euromajdan? Význam slova, termín, Definice výrazu Euromajdan. Co znamená odborný pojem Euromajdan z kategorie Politika?

Provozovatel neručí za správnost a úplnost informací na těchto webových stránkách. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na Redditu, Twitteru nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Euromajdan je v sekci politika

Klíčová slova: termín, slovník, definice pojmu, co znamená, wiki, význam slova, vysvětlení, odborný výraz, význam pojmu, přesný výraz, definice, informace, odborné názvosloví, terminologie, terminus technicus, co je to Euromajdan?, formulace, názvosloví


Pojem Euromajdan je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Další zdroje informací

Najít heslo Euromajdan ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Euromajdan na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Euromajdan ve Wikimedia Commons

Najít pojem Euromajdan na Google.cz

Vyhledat heslo Euromajdan ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít slovo Euromajdan ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Euromajdan například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve fulltextu Yahoo.com, v Microsoft Bing nebo v Google překladači.

Výběr z často hledaných výrazů na tomto webu

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku co je to Euromajdan? resp. jaká je definice slova Euromajdan? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Euromajdan, odpověď na dotaz co je to Euromajdan?. Víte např. kdo to je Zmocnitel? Znáte a víte kdo je Martina Hudečková? Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. v závislosti na oboru a kontextu. Radíme vám proto hledat slovo Euromajdan i v jiné části webu než je kategorie politika. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího významy slov, popisy termínů, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Znáte zkratky POV, SJM nebo FTW? Tyto a dalších 1000 jiných zkratek naleznete zde.