Co je to?
Definice výrazu, termínu Kýč. Co znamená odborný pojem Kýč z kategorie Kultura?

Co je Kýč?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Kýč

Umění určuje, jaká díla splňují rámec dobrého vkusu a která už patří mezi kýče. Jako kýč se tedy označují díla přehnaně zdobená, triviální, napodobeniny nebo nekvalitní ztvárnění tématu. Kýč se nemusí vyskytovat pouze v umění, ale můžeme ho najít i v předmětech denní potřeby. Stanovení kýče je z velké části individuální, a proto existuje celá řada definic.

Co je to Kýč? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Kýč. Co znamená odborný pojem Kýč z kategorie Kultura?

Provozovatel neručí za aktuálnost, správnost a přesnost informací uvedených na tomto webu. Text vytvořen pro Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Heslo Kýč je v kategorii kultura

Klíčová slova: slovo, vysvětlení, co to je, přesný význam, význam, odborné názvosloví, co je to Kýč?, formulace, co znamená, slovník, lexikon, terminus technicus, kultura, pojem, popis, definice, kultura, termín


Pojem Kýč je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Kýč? Definice slova, termínu z Wikipedie

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Kýč (z něm. Kitsch) je druh umění, které se snaží sentimentálně zapůsobit pomocí jednoduchých, přehnaných emocí. Ty se snaží prezentovat jako velkolepější, než ve skutečnosti jsou. Často je označován za nízké umění.

Odkazy na vyhledávače, online encyklopedie a slovníky

Najít termín Kýč ve vyhledávači Qwant

Vyhledat termín Kýč ve Wikislovníku

Zkusit najít výraz Kýč ve fulltextu Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Kýč ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat výraz Kýč na Google obrázcích

Hledat pojem Kýč ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Kýč například ve Wikizdrojích, v Lingea slovnících, ve fulltextu Yahoo.com, ve videích na Youtube nebo v Google překladači.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Teďka už zajisté víte jaký je přesný význam slova Kýč? resp. co vlastně znamená slovo Kýč? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Kýč, odpověď na dotaz co je to Kýč?. Víte např. kdo to je Mark Zuckerberg? Znáte a víte kdo je Michael Kors? Data na webu nejsou pravidelně aktualizovaná, texty nemusí vždy reflektovat aktuální stav. podle toho o jaký obor se jedná. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než kultura). U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme vám za návštěvu projektu shromažďujícího zajímavosti, významy slov, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Setkali jste se s pojmem švica a nevíte, co znamená? Pokud je vaše odpověď kladná, podívejte se na tento web na kterém můžete nalézt odpověď.