Co je to?
Definice odborného termínu, slova Suverenita. Co znamená pojem Suverenita z kategorie Politika?

Co je Suverenita?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Suverenita

Suverenita neboli svrchovanost znamená právo výkonu neomezené státní moci. Toto právo má každý nezávislý stát. V demokratických státech vykonává toto právo reprezentace občanů, která k této činnosti získala mandát. To se označuje jako suverenita vnitřní.
Kromě toho existuje také suverenita vnější, tedy právo, aby stát nepodléhal zásahům a požadavkům jiného státu. Tento princip je základem mezinárodního uspořádání již od 17. století, kdy je svět rozdělen mezi nezávislé země.


Co je to Suverenita? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Suverenita. Co znamená pojem Suverenita z kategorie Politika?

Zveřejněné texty nemohou sloužit jako stoprocentní zdroj informací a mohou se v nich objevovat faktické chyby. Text vytvořen pro Superia.cz

Budeme rádi, pokud budete definici slova Suverenita sdílet s kolegy na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Heslo Suverenita patří do sekce politika

Klíčová slova: význam, odborné názvosloví, definice, terminus technicus, informace, politika, popis, pojem, formulace, vysvětlení, wiki, význam pojmu, definice pojmu, význam slova, co to je, co je to Suverenita?, Suverenita, přesný výraz


Pojem Suverenita je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Suverenita?

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Svrchovanost (též suverenita) je právo vykonávat neomezeně moc na území státu, které náleží každému nezávislému státu. V reprezentativních demokraciích propůjčují občané toto své právo k vykonáváním svým reprezentantům po dobu jejich mandátu.

Další informační zdroje

Zkusit najít frázi Suverenita ve vyhledávači Yahoo

Najít heslo Suverenita ve Wikizdrojích

Vyhledat termín Suverenita ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Suverenita na Youtube

Najít výraz Suverenita ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít frázi Suverenita ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Suverenita například ve ruském vyhledávači Yandex, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Microsoft Bing, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Výběr odborných pojmů, slov, termínů a výrazů

Na stránce jste se mohli dozvědět: jaký je přesný význam slova Suverenita? resp. co je to Suverenita? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Suverenita, odpověď na dotaz co je to Suverenita?. Víte např. kdo to je Barbora Černá? Znáte a víte kdo je Karel Slavoj Amerling? Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto termín Suverenita hledat i v jiných kategoriích (než politika). U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího popisy termínů, významy slov, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Máte malé děti a potřebujete je zabavit? Vyzkoušejte omalovánky online. Nic není třeba tisknout a vše je zdarma ve vašem prohlížeči.