Co je to?
Odborný výraz, definice slova Subsidiarita. Co znamená slovo Subsidiarita z kategorie Politika?

Co je Subsidiarita?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Subsidiarita?

Subsidiarita je pojem pocházející z latiny. V překladu znamená subsidiarita pomoc nebo podporu. V současné době se pojem subsidiarita používá v politice pro označení politického principu, podle něhož by se rozhodování mělo odehrávat na té nejnižší a bezprostřední úrovni a ústřední orgány správy by měly provádět pouze ty úkony, které nelze na místní úrovni vykonávat. Veřejná správa se tak přibližuje občanům.


Co je to Subsidiarita? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Subsidiarita. Co znamená slovo Subsidiarita z kategorie Politika?

Přes neustálou opakovanou kontrolu mohou být v textech chyby za něž se předem omlouváme. Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz

Tento text (Subsidiarita) můžete sdílet s přáteli na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Heslo Subsidiarita patří do kategorie politika

Klíčová slova: co to je, popis, terminus technicus, co je to Subsidiarita?, termín, politika, synonymum, slovník, lexikon, definice pojmu, názvosloví, informace, co znamená, wiki, odborné názvosloví, formulace, vysvětlení, přesný výraz


Pojem Subsidiarita je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Subsidiarita? Definice slova, termínu z Wikipedie

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Subsidiarita (z lat. subsidiaris – pomocný, podpůrný od subsidium – pomoc, podpora) znamená princip subsidiarity, politickou zásadu, podle níž se rozhodování a zodpovědnost ve veřejných záležitostech má odehrávat na tom nejnižším stupni veřejné správy, který je nejblíže občanům. Vyšší úrovně správy mají rozhodovat jen tam, kde si to povaha věci vyžaduje. Například rozhodování o dětských jeslích nebo parku má patřit do kompetence obce, kdežto univerzita nebo dálnice má být v kompetenci kraje nebo státu. Princip subsidiarity je prohloubením myšlenky demokracie, je opakem centralismu a zdůrazňuje decentralizaci a úlohu samospráv.

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Subsidiarita ve Wikimedia Commons

Zkusit najít Subsidiarita ve vyhledávači Yandex

Hledat slovo Subsidiarita ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít výraz Subsidiarita ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat pojem Subsidiarita ve fulltextu Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Subsidiarita ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Subsidiarita například ve Wikislovníku, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Google obrázcích, v Microsoft Bing nebo v Google překladači.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Teďka už zajisté víte jaký je přesný význam slova Subsidiarita? resp. co vlastně znamená slovo Subsidiarita? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Subsidiarita, odpověď na dotaz co je to Subsidiarita?. Víte např. kdo to je Leon Draisaitl? Znáte a víte kdo je Lhář? Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. v různých oborech lidské činnosti. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než politika). Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, významy slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Máte malé děti a potřebujete je zabavit? Vyzkoušejte omalovánky online. Nic není třeba tisknout a vše je zdarma ve vašem prohlížeči.