Co je to?
Definice výrazu Rokoko. Co znamená odborný pojem Rokoko z kategorie Kultura?

Co je Rokoko?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Rokoko

Rokoko, ve střední Evropě také nazývané pozdní baroko, je umělecký sloh, který střídal vrcholné baroko. Ve Francii se rokoko rozvíjelo zcela samostatně. Nejvýrazněji se projevovalo ve druhé polovině 18. století.
Rokoko si zakládá na eleganci a zdobení především ornamenty, rokajemi, motivy rostlin a ornamentálními kudrlinami, ve zlatém i bílém štukovém provedení. Zdrobněliny, lyrická lehkost a osvěžující úsměvné ladění ve všech druzích umění patří k významným znakům tohoto stylu.

Co je to Rokoko? Význam slova, termín, Definice výrazu Rokoko. Co znamená odborný pojem Rokoko z kategorie Kultura?

Přes veškerou snahu mohou texty obsahovat faktické i pravopisné chyby za což se předem omlouváme. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Uvedený text s definicí slova Rokoko můžete samozřejmě sdílet s ostatními na svých sociální sítě (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest)..

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Heslo Rokoko je v sekci kultura

Klíčová slova: vysvětlení, heslo, pojem, popis, wiki, Rokoko, slovník, termín, slovo, co to je, kultura, lexikon, synonymum, definice pojmu, význam, informace, význam pojmu, terminologie


Pojem Rokoko je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

V online encyklopedii Wikipedia se o slovu Rokoko můžete dozvědět následující

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Rokoko (z francouzštiny-rocaille) je umělecký sloh, který představoval další vývoj baroka v letech 1735 až 1770/1790. Zatímco ve Francii má rokoko charakter samostatného slohu, následujícího po období výrazného baroka, v prostředí střední Evropy, kde plynule navazuje na baroko, je chápání rokoka jako samostatného slohu sporné. Vhodnější je používat pro střední Evropu termín pozdní baroko.

Hledejte výraz Rokoko v dalších zdrojích

Vyhledat termín Rokoko ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít výraz Rokoko na Google.cz

Zkusit najít frázi Rokoko ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít frázi Rokoko ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Rokoko ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít heslo Rokoko ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Rokoko například ve Wikislovníku, v projektu slovnik.cz, ve videích na Youtube, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v Google překladači.

Vybrané termíny, slova, pojmy

Na této webové stránce jste se dozvěděli co to je Rokoko? resp. co znamená slovo Rokoko? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Rokoko, odpověď na dotaz co je to Rokoko?. Víte např. kdo to je Jasmina Alagič? Znáte a víte kdo je Alexander Graham Bell? Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Radíme proto zkusit hledat pojem Rokoko v dalších sekcích tohoto webu, v jiné kategorii než je kultura. Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, Národní opera, rokoko, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, vážení návštěvníci, děkujeme za návštěvu webových stránek shromažďujících přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, významy slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Oblíbenou prázdninovou destinací Čechů je Chorvatsko. Na tomto webu se o něm dozvíte mnoho zajímavostí.