Co je to?
Výraz, termín, definice slova Adventní kalendář. Co znamená odborný pojem Adventní kalendář z kategorie Kultura?

Co je Adventní kalendář?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Adventní kalendář?

Adventní kalendář je vánoční kalendář speciálního charakteru. Používá se k počítání dnů, které zbývají do Štědrého dne. Jde o 24 dnů. Většinou se jedná o papírové provedení, ve kterém jsou políčka zaplněná čokoládou nebo jiným druhem sladkostí. Existuje i alkoholový kalendář pro mlže nebo elektronické verze.
Původní kalendáře však byly mnohem nápaditější, vyráběly se ručně a mnohdy představovaly umělecká díla. Byly na nich zobrazené náměty z bible, později i další motivy. Adventní kalendář ml připomínat blížící se křesťanský svátek, ale také učit děti i dospělé trpělivosti. Okýnka nebo dvířka mají znázorňovat otevřenost jiným lidem i Bohu. Současné kalendáře mají i podobu hraček, pytlíčků s překvapením, vánočních ponožtiček a dalších výtvorů podle kreativity rodičů.

Co je to Adventní kalendář? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Adventní kalendář. Co znamená odborný pojem Adventní kalendář z kategorie Kultura?

Provozovatel neručí za aktuálnost a úplnost informací. V textech mohou být věcné a technické nepřesnosti a gramatické či typografické chyby. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Definici pojmu Adventní kalendář sdílejte s rodinou a kamarády na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pojem Adventní kalendář je v kategorii kultura

Klíčová slova: heslo, definice pojmu, slovník, lexikon, wiki, popis, informace, význam, názvosloví, odborné názvosloví, význam slova, definice, co znamená, formulace, kultura, synonymum, kultura, přesný význam


Pojem Adventní kalendář je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co označuje termín Adventní kalendář? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Adventní kalendář je zvláštní druh kalendáře ukazující 24 dní spojených s křesťanskými Vánocemi a dobou adventu. Kalendář slouží k odpočítávání dnů adventu ke Štědrému dnu. Rozšířená je papírová verze, ve které se nachází 24 políček vyplněných malou sladkostí, často čokoládou různého tvaru. Existují i různé elektronické verze adventních kalendářů.

Pro další informace o termínu Adventní kalendář zkuste tyto odkazy

Vyhledat výraz Adventní kalendář ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat výraz Adventní kalendář ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat videa s názvem Adventní kalendář na Youtube

Najít heslo Adventní kalendář na Google obrázcích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Adventní kalendář ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít slovo Adventní kalendář ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Adventní kalendář například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve Wikislovníku, ve fulltextu Yahoo.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Z předchozího textu jste se dozvěděli jaký je význam slova Adventní kalendář? resp. co znamená výraz Adventní kalendář? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Adventní kalendář, odpověď na dotaz co je to Adventní kalendář?. Víte např. kdo to je Lubomír Nový? Znáte a víte kdo je Nelly Kordová? Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než kultura). U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, galerie, adventní kalendář, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na přesné vysvětlení slov, významy slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Být, bydlit, obyvatel ... Vzpomenete si ještě na všechna vyjmenovaná slova po B?