Co je to?
Odborný výraz, definice slova Oligarcha. Co znamená pojem Oligarcha z kategorie Ekonomie?

Co je Oligarcha?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Oligarcha?

Oligarchie je jedna z forem vlády, kde se k moci dostala pouze hrstka prominentních jedinců. Často se jedná o nejbohatší lidi na území státu, kteří mají politický vliv. Toto označení pochází z řečtiny.
V minulých dobách se oligarchové k moci dostali a jako zářný příklad může být antická Sparta nebo Polsko-litevské společenství. Oligarchie se rozhodně nedá udržet příliš dlouhou dobu a nejedná se o ideální formu vlády.


Co je to Oligarcha? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Oligarcha. Co znamená pojem Oligarcha z kategorie Ekonomie?

Předem se omlouváme za případné chyby v textech. Uvítáme vaši pomoc a zpětnou vazbu. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Text s definicí výrazu Oligarcha doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pojem Oligarcha se nachází v sekci ekonomie

Klíčová slova: co znamená, popis, lexikon, význam pojmu, definice, názvosloví, odborné názvosloví, slovo, ekonomie, vysvětlení, terminologie, význam, synonymum, terminus technicus, odborný výraz, definice pojmu, přesný výraz, Oligarcha


Pojem Oligarcha je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Oligarcha? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Oligarchie (řecky Ὀλιγαρχία, Oligarchía) (také synonymem oligokracie) je nedemokratická forma vlády, ve které má politickou moc v rukou pouze hrstka prominentních osob (nejčastěji příslušníci nejbohatší vrstvy s politickým vlivem, či příslušníci armády), bez jakékoliv kontroly společnosti. Termín oligarchie může též označovat státní celek, v němž je tento typ vlády uplatňován. Název pochází ze spojení řeckých slov óligon (málo) a archó (panovat).

Další informační zdroje o slovu Oligarcha

Najít heslo Oligarcha ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat výraz Oligarcha na Google obrázcích

Hledat heslo Oligarcha ve Wikislovníku

Hledat slovo Oligarcha ve vyhledávači Yandex

Najít výraz Oligarcha ve vyhledávači Yahoo

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Oligarcha ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Oligarcha například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v evropském vyhledávači Qwant, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v Lingea slovnících.

Jaké pojmy, odborné termíny a hesla lidé hledají?

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku jaký je význam slova Oligarcha? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Oligarcha? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Oligarcha, odpověď na dotaz co je to Oligarcha?. Víte např. kdo to je Kurt Cobain? Znáte a víte kdo je Asketa? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Vyzkoušet tak můžete i příslušná homonyma a synonyma v jiných sekcích než ekonomie. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, grafy ve dvou řadách, oligarcha, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, významy slov, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, popisy termínů, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Taky máte někdy KOPR? Tím nemyslíme zeleninu, ale trošku hanlivou avšak výstižnou zkratku.