Co je to?
Definice odborného termínu, slova Levice. Co znamená pojem Levice z kategorie Politika?

Co je Levice?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Levice?

Levice je poměrně neurčité označení pro takové politické strany, které vesměs chtějí pokud možno minimalizovat rozdíly mezi jednotlivými vrstvami společnosti, podporují rovnostářství a vyšší míru zásahů státu do ekonomiky. Tento pojem není všude chápán úplně stejně, záleží na kontextu (dobovém, kulturním, společenském). Opakem levice je pravice.


Co je to Levice? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Levice. Co znamená pojem Levice z kategorie Politika?

Provozovatel v žádném případě neručí za aktuálnost, správnost a přesnost údajů zveřejněných na stránkách. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Levice? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády prostřednictvím sociálních sítích Facebook, Pinterest, Reddit nebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Pojem Levice patří do sekce politika

Klíčová slova: termín, politika, co znamená, vysvětlení, pojem, formulace, význam pojmu, slovník, terminus technicus, co to je, heslo, co je to Levice?, terminologie, politika, význam, přesný výraz, wiki, význam slova


Pojem Levice je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Levice? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Levice je poměrně vágní označení používané pro popis celé řady politických pozic a ideologií. Obvykle je levice používaná pro popis skupin podporujících změnu tradičního sociálního uspořádání s cílem rovnostářského přerozdělování bohatství a privilegií. Obsah pojmů levice a pravice se v různých společnostech a v různých dobách může různě vyvíjet.

Zkuste zjistit více informací o slovu Levice v následujících zdrojích

Zkusit najít termín Levice ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít pojem Levice ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat termín Levice na Google obrázcích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Levice ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít heslo Levice ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Levice ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Levice například v Microsoft Bing, v Lingea slovnících, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v Google překladači.

Víte, co znamenají tato slova, odborné termíny a pojmy?

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku jaký je význam slova Levice? resp. jaký je význam slova Levice? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Levice, odpověď na dotaz co je to Levice?. Víte např. kdo to je Vendula Pizingerová? Znáte a víte kdo je Unitář? Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste hledání odborného pojmu Levice i v jiné kategorii než je sekce politika. U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, volnost, levice, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího definice odborných pojmů, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Víte, čím se vyznačuje cynik, despota nebo egoista? Toto a mnohem víc se dozvíte z webu zde