Co je to?
Definice výrazu Inaugurace. Co znamená odborný pojem Inaugurace z kategorie Politika?

Co je Inaugurace?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Inaugurace?

Inaugurace je druh společenského slavnostního obřadu. Toto označení pocházející z latiny se používá především pro způsob veřejného uvedení určité osoby do nové funkce či úřadu. S inaugurací se setkáváme například u vrcholných představitelů státu při uvedení do funkce, typická je pro prezidenty, církevní nebo vysokoškolské hodnostáře a další.
Obřad může být spojen s dalšími ceremoniemi, jako jsou slavnostní sliby, podpisy, projevy a podobně.


Co je to Inaugurace? Význam slova, termín, Definice výrazu Inaugurace. Co znamená odborný pojem Inaugurace z kategorie Politika?

Provozovatel neručí za správnost a úplnost informací na těchto webových stránkách. Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz

Uvedený text s definicí slova Inaugurace můžete samozřejmě sdílet s ostatními na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Pojem Inaugurace je v sekci politika

Klíčová slova: přesný výraz, názvosloví, pojem, odborný výraz, definice, slovník, formulace, popis, význam slova, Inaugurace, význam, co to je, informace, přesný význam, lexikon, co znamená, odborné názvosloví, terminologie


Pojem Inaugurace je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Inaugurace? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Inaugurace (řidčeji inaugurování) je slavnostní společenský obřad či ceremonie, která představuje veřejné uvedení (instalaci) konkrétního člověka do jeho nové funkce, respektive do jeho úřadu. Inaugurace se běžně používají při uvádění do funkce u nově zvolených hlav státu (např. slavnostní inaugurace prezidenta USA), rektorů vysokých škol apod. Vlastní ceremoniál inaugurace může být někdy spojen s dalšími slavnostními rituály a procesními úkony (např. slavnostní slib prezidenta republiky, podpis inauguračních listin, symbolické předávání klíčů od budovy, slavnostní projevy apod.).

Pro další informace o termínu Inaugurace zkuste tyto odkazy

Hledat slovo Inaugurace ve vyhledávači Qwant

Vyhledat termín Inaugurace ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít pojem Inaugurace ve Wikizdrojích

Vyhledat heslo Inaugurace ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít heslo Inaugurace na Google obrázcích

Najít termín Inaugurace ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Inaugurace například ve videích na Youtube, v Lingea slovnících, v Seznam.cz slovníku cizích slov, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Často hledané pojmy, výrazy, odborné termíny a slova

Právě jste zjistili co je to Inaugurace? resp. co přesně označuje termín Inaugurace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Inaugurace, odpověď na dotaz co je to Inaugurace?. Víte např. kdo to je Peter Stašák? Znáte a víte kdo je Andrea Kalousová? Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. podle různých oborů. Doporučujeme vám proto porozhlédnout se v jiných kategoriích (než politika). Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na přesné vysvětlení slov, zajímavosti, popisy termínů, významy slov, definice odborných pojmů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Píše se správně pýr nebo pír? A co to vůbec je? Pokud nevíte, podívejte se na stránku sem.