Co je to?
Odborný výraz, definice slova Svastika. Co znamená slovo Svastika z kategorie Kultura?

Co je Svastika?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Svastika?

Každý jistě někdy viděl typický nacistický symbol v podobě hákového kříže - svastiku. Ale už méně lidí ví, že se původně jedná o náboženský symbol. Svastika může být pravotočivá nebo levotočivá, přičemž právě pravotočivá byla zneužita nacisty. V tantře se levotočivá svastika používá jako symbol pro ženské pohlaví, zatímco pravotočivá symbolizuje muže.
Nejstarší dochované svastiky můžeme najít na keramických střepech starých asi sedm tisíc let. Svastika se objevovala i u starých Řeků, Chetitů či Semitských národů. Kvůli zneužití svastiky nacisty se dnes v Západní kultuře skoro nepoužívá.

Co je to Svastika? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Svastika. Co znamená slovo Svastika z kategorie Kultura?

Pakliže jste v textech objevili chyby, tak se nebojte nám napsat. Budeme vám vděčni za jakoukoliv zpětnou vazbu.Text napsán pro Superia.cz

Sdílejte tento text s heslem Svastika s jinými lidmi na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Termín Svastika patří do kategorie kultura

Klíčová slova: pojem, názvosloví, kultura, přesný význam, informace, odborné názvosloví, kultura, definice, co to je, termín, přesný výraz, co je to Svastika?, slovník, definice pojmu, formulace, terminologie, synonymum, slovo


Pojem Svastika je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co označuje termín Svastika? Definice slova, termínu z projektu Wikipedia

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Svastika je kříž s ohnutými či zalomenými rameny (většinou v polovině a do pravého úhlu), a to buď ve směru hodinových ručiček (pravotočivá svastika 卐) nebo proti němu (levotočivá svastika 卍). V tantře se pravotočivá svastika používá jako symbol mužského a levotočivá jako symbol ženského principu.

Jiné zdroje informací o pojmu Svastika

Najít slovo Svastika ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít slovo Svastika ve Wikislovníku

Najít termín Svastika ve Wikizdrojích

Hledat videa s názvem Svastika na Youtube

Vyhledat pojem Svastika ve fulltextu Seznam.cz

Najít výraz Svastika ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Svastika například ve fulltextu Google.cz, v Lingea slovnících, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve fulltextu Yahoo.com nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledané výrazy, termíny a odborné pojmy

Teďka již bezesporu víte co znamená Svastika? resp. jaký je význam pojmu Svastika? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Svastika, odpověď na dotaz co je to Svastika?. Víte např. kdo to je Stalker? Znáte a víte kdo je Andrew Stroehlein? Omluvte nás, že, nestíháme pravidelnou aktualizaci všechny textů. podle toho o jaký obor se jedná. Proto prosím zapátrejte i v jiných kategoriích než je kultura. Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. Takový typ textu je distribuován pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme vám za návštěvu projektu shromažďujícího zajímavosti, popisy termínů, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, významy slov, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená zkratka HPP, JOP nebo EIA? Odpověď můžete získat zde.