Co je to?
Definice odborného termínu, slova Svastika. Co znamená pojem Svastika z kategorie Kultura?

Co je Svastika?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Svastika?

Každý jistě někdy viděl typický nacistický symbol v podobě hákového kříže - svastiku. Ale už méně lidí ví, že se původně jedná o náboženský symbol. Svastika může být pravotočivá nebo levotočivá, přičemž právě pravotočivá byla zneužita nacisty. V tantře se levotočivá svastika používá jako symbol pro ženské pohlaví, zatímco pravotočivá symbolizuje muže.
Nejstarší dochované svastiky můžeme najít na keramických střepech starých asi sedm tisíc let. Svastika se objevovala i u starých Řeků, Chetitů či Semitských národů. Kvůli zneužití svastiky nacisty se dnes v Západní kultuře skoro nepoužívá.

Co je to Svastika? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Svastika. Co znamená pojem Svastika z kategorie Kultura?

Neručíme za přesnost informací. Možnost chyb vyhrazena. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Doporučujeme sdílet tento text s vaším okruhem známých osob na svých sociální sítě (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest)..

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Svastika patří do sekce kultura

Klíčová slova: odborné názvosloví, termín, synonymum, co to je, definice pojmu, přesný význam, kultura, přesný výraz, pojem, heslo, názvosloví, Svastika, popis, terminus technicus, wiki, informace, terminologie, lexikon


Pojem Svastika je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co označuje termín Svastika? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Svastika je kříž s ohnutými či zalomenými rameny (většinou v polovině a do pravého úhlu), a to buď ve směru hodinových ručiček (pravotočivá svastika 卐) nebo proti němu (levotočivá svastika 卍). V tantře se pravotočivá svastika používá jako symbol mužského a levotočivá jako symbol ženského principu.

Hledejte pojem Svastika v následujících vyhledávačích

Zkusit najít Svastika ve Wikislovníku

Zkusit najít termín Svastika ve vyhledávači Qwant

Vyhledat termín Svastika ve vyhledávači Yandex

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Svastika ve Wikimedia Commons

Zkusit najít pojem Svastika na Google.cz

Vyhledat heslo Svastika ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Svastika například ve vyhledávači Seznam.cz, v projektu slovnik.cz, v Google obrázcích, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodných výběr odborných termínů, pojmů a hesel

Právě nyní již víte jaký je význam slova Svastika? resp. co přesně znamená slovo Svastika? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Svastika, odpověď na dotaz co je to Svastika?. Víte např. kdo to je Craig Jones? Znáte a víte kdo je Andrew Stroehlein? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Můžete se proto pokusit najít heslo Svastika i v jiné sekci než v kultura. U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, opera, svastika, ilustrační obrázek

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na definice odborných pojmů, významy slov, popisy termínů, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená zkratka HPP, JOP nebo EIA? Odpověď můžete získat zde.