Co je to?
Odborný výraz, definice slova Feminismus. Co znamená slovo Feminismus z kategorie Politika?

Co je Feminismus?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Feminismus?

Feminismus, jehož pojmenováni je odvozeno z latinského femina – žena, je souhrn různých ideologií, hnutí, filozofických a sociálních teorií, které se soustředí na takové dění, které stoupenci feminismu považují za možné utlačování žen. Zaměřuje se také na rovnoprávnost žen a mužů a sociální postavení žen. Dříve se nazýval ženské hnutí.
Má mnoho různých směrů, umírněných i radikálních. Zastánkyně tohoto hnutí vstupují i do politiky, za hlavní body svých programů považují patriarchát a jeho stereotypy, rovný přístup a utlačování žen.


Co je to Feminismus? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Feminismus. Co znamená slovo Feminismus z kategorie Politika?

Přes neustálou opakovanou kontrolu mohou být v textech chyby za něž se předem omlouváme. Napsáno redaktory Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Heslo Feminismus patří do kategorie politika

Klíčová slova: heslo, přesný výraz, odborný výraz, slovník, wiki, názvosloví, terminus technicus, terminologie, význam, význam pojmu, formulace, politika, lexikon, slovo, politika, informace, přesný význam, popis


Pojem Feminismus je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Feminismus? Definice slova, termínu z Wikipedie

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Feminismus označuje spektrum ideologií, politických a sociálních hnutí, která si kladou za cíl definovat, zkoumat a dosáhnout politické, ekonomické a sociální rovnosti žen a mužů. Tato nerovnost dle feministické teorie vzniká v důsledku patriarchálního uspořádání společnosti založeného na genderových stereotypech, které muže na rozdíl od žen profilují jako přirozeně silné a dominantní a ženy tak ve výsledku znevýhodňují. Součástí feministických snah je tak i kritika a boj s genderovými stereotypy, sexismem a misogynií.

Hledejte výraz Feminismus v dalších zdrojích

Hledat výraz Feminismus ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít slovo Feminismus ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Feminismus ve vyhledávači DuckDuckGo

Zkusit najít výraz Feminismus na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Feminismus na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Feminismus ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Feminismus například v metavyhledávači Info.com, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve fulltextu Yahoo.com, v Microsoft Bing nebo v Lingea slovnících.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Z předchozího textu jste se dozvěděli jaký je přesný význam slova Feminismus? resp. co znamená výraz Feminismus? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Feminismus, odpověď na dotaz co je to Feminismus?. Víte např. kdo to je Karel Greif? Znáte a víte kdo je Michal Bystrov? Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než politika). Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, vážení návštěvníci, děkujeme za návštěvu webových stránek shromažďujících zajímavosti, významy slov, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Vzpomenete si na barvy estonské státní vlajky nebo Bulharska? Pokud tápete, podívejte se na odpověď sem.