Co je to?
Odborný výraz, definice slova Urbex. Co znamená pojem Urbex z kategorie Kultura?

Co je Urbex?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Urbex

Urbex neboli infiltrátorství je netradiční poznávání objektů vzniklých při lidské činnosti, jako jsou továrny, rozpadající se budovy, opuštěné průmyslové objekty, mosty, tunely, komíny a podobně. Tyto objekty nejsou běžně přístupné, mnohdy je vstup do nich dokonce zakázán, takže může jít o ilegální činnost.
Při urbexu je nutno překonávat překážky – ploty, ochranku, bezpečnostní opatření a jiné. Tento způsob objevování bývá také nebezpečný. Zásadou vyznavačů urbexu je nic na místě nenechávat a nic neodnášet – jako suvenýr slouží pouze fotografie.

Co je to Urbex? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Urbex. Co znamená pojem Urbex z kategorie Kultura?

Neručíme za úplnost, správnost, přesnost ani aktuálnost zde uvedených informací. Uvedený text byl přidán redaktory Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Urbex s vašimi známými a kamarády na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Pojem Urbex se nachází v sekci kultura

Klíčová slova: vysvětlení, definice pojmu, kultura, popis, slovo, Urbex, definice, heslo, terminologie, význam slova, formulace, názvosloví, přesný význam, co to je, význam, synonymum, co znamená, odborné názvosloví


Pojem Urbex je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Urbex píše následující

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Urban exploration (též infiltrátorství nebo UrbEx) je poznávání měst, továren či jiných objektů, které vznikly lidskou činností. Nejde přitom o muzea či snadno přístupné objekty, ale naopak o objekty, které lidé běžně nemohou vidět. Ve většině případů je urban exploration nebezpečný a ilegální, protože průzkumníci musí překonávat překážky, jako jsou ploty, rozpadající se budovy, bezpečnostní kamery nebo ochranky.

Pro další informace o termínu Urbex zkuste tyto odkazy

Zkusit najít výraz Urbex na Google obrázcích

Najít slovo Urbex ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít heslo Urbex ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít výraz Urbex na Google.cz

Hledat slovo Urbex ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat videa s názvem Urbex na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Urbex například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve Wikislovníku, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodné pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku co je to Urbex? resp. co to je Urbex? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Urbex, odpověď na dotaz co je to Urbex?. Víte např. kdo to je Hemofilik? Znáte a víte kdo je Bohuslav Balbín? Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. podle různých oborů. Zkuste proto též hledat synonymum ke slovu Urbex v jiné sekci než kultura. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na významy slov, popisy termínů, zajímavosti, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Znáte zkratky POV, SJM nebo FTW? Tyto a dalších 1000 jiných zkratek naleznete zde.