Co je to?
Definice výrazu, termínu Skanzen. Co znamená odborný pojem Skanzen z kategorie Kultura?

Co je Skanzen?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Skanzen?

Skanzen je muzeum v přírodě zaměřené na národopis (etnografii). Ve skanzenu jsou shromážděny ukázky lidových staveb, hospodářských stavení, zemědělských a jiných strojů a předmětů každodenního použití (historické vybavení domácností - nábytek, hračky, kuchyňské náčiní apod.). Ve skanzenech se lze běžně setkat s názornými ukázkami dobových činností, např. v podobě ukázek různých řemesel. Ve skanzenech se také konají různé akce zaměřené na lidové zvyky a tradice, trhy atd.

Co je to Skanzen? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Skanzen. Co znamená odborný pojem Skanzen z kategorie Kultura?

Vyhrazujeme si možnost chyb v uvedených textech. Text napsán pro Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Pojem Skanzen je v kategorii kultura

Klíčová slova: heslo, význam pojmu, formulace, přesný výraz, co je to Skanzen?, termín, kultura, co znamená, slovník, odborné názvosloví, odborný výraz, popis, co to je, definice, vysvětlení, Skanzen, pojem, terminologie


Pojem Skanzen je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Skanzen? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Muzeum v přírodě nebo též skanzen (skansen), je specializovaná národopisná muzejní expozice, nacházející se pod širým nebem. Podle definice Jiřího Langera to je vědecká instituce, která odbornou formou interpretuje a uchovává lidovou kulturu formou specializované muzejní expozice ve volné přírodě. Má v sobě zahrnovat prostorové, časové, sociální, kulturní a přírodní souvislosti a podávat komplexní obraz lidové kultury.

Internetové odkazy na vyhledávače

Najít heslo Skanzen na Google.cz

Vyhledat heslo Skanzen ve fulltextu Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Skanzen ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat slovo Skanzen ve vyhledávači Yandex

Najít heslo Skanzen na Google obrázcích

Hledat termín Skanzen ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Skanzen například ve fulltextu Yahoo.com, v projektu slovnik.cz, v Microsoft Bing, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku co je to Skanzen? resp. co to je Skanzen? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Skanzen, odpověď na dotaz co je to Skanzen?. Víte např. kdo to je Miloš Pokorný? Znáte a víte kdo je Libertarián? Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. v různém kontextu, v různých oborech. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Skanzen i jinde než v sekci než v kultura. U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, významy slov, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená být metrosexuál nebo šovinista? Pokud ne, zkuste se podívat na tuto webovou stránku.