Co je to?
Odborný výraz, definice slova Road movie. Co znamená pojem Road movie z kategorie Kultura?

Co je Road movie?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Road movie?

Road movie je označení pro druh filmového žánru, ve kterém se hlavní hrdinové pohybují převážně s pomocí motorového vozidla. Urazí přitom velké vzdálenosti, prožívají nejrůznější dobrodružství, sami se v průběhu cesty mění a získávají nejrůznější zkušenosti.
Duchovním otcem road movie může být nazýván Jack Kerouac se svým autobiografickým románem Na cestě. I jeho původní literární podoba road movie se dočkala filmové adaptace.

Co je to Road movie? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Road movie. Co znamená pojem Road movie z kategorie Kultura?

Předem se omlouváme za případné chyby v textech. Uvítáme vaši pomoc a zpětnou vazbu. Text napsán pro Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Road movie s vašimi známými a kamarády na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Výraz Road movie se nachází v sekci kultura

Klíčová slova: terminologie, význam slova, co je to Road movie?, kultura, synonymum, heslo, informace, formulace, Road movie, co to je, termín, kultura, přesný význam, pojem, význam, slovník, definice pojmu, co znamená


Pojem Road movie je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

V encyklopedii Wikipedia se o termínu Road movie dozvíte následující

Následující text definice byl převzat ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Road movie je filmový žánr, v němž hlavní postavy cestují velké vzdálenosti, většinou motorovým vozidlem. Film pak pojednává o jejich dobrodružstvích, zkušenostech a proměnách v průběhu cesty. Příkladem může být například americký film Bezstarostná jízda nebo český film Jana Svěráka Jízda.

Linky na jiné informační zdroje

Zkusit najít výraz Road movie ve fulltextu Seznam.cz

Najít pojem Road movie ve Wikislovníku

Najít výraz Road movie ve vyhledávači Qwant

Najít výraz Road movie ve vyhledávači Yahoo

Hledat pojem Road movie ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Road movie ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Road movie například ve Wikizdrojích, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Google obrázcích, ve fulltextu Google.cz nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr odborných termínů, pojmů a hesel

Teď už znáte odpověď na otázku co znamená slovo Road movie? resp. co se skrývá pod slovem Road movie? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Road movie, odpověď na dotaz co je to Road movie?. Víte např. kdo to je Simona Halepová? Znáte a víte kdo je Ničema? Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Můžete se proto pokusit najít heslo Road movie i v jiné sekci než v kultura. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, klapka, road movie, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího zajímavosti, významy slov, definice odborných pojmů, popisy termínů, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Nezapomeňte navštívit partnerskou stránku s tapetami na plochu PC. Na výběr máte z stovky kvalitních fotografií ve vysokých rozlišeních.