Co je to?
Odborný výraz, definice slova Zajištěná cesta. Co znamená pojem Zajištěná cesta z kategorie Sport?

Co je Zajištěná cesta?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Zajištěná cesta?

Zajištěná cesta, jinak též ferrata, je druh cesty vyskytující se většinou v horském nebo nebezpečném a nepřístupném terénu. Tato cesta je opatřena nejrůznějšími pomůckami, které zajišťují bezpečí při výstupu a usnadňují ho. Samotné označení vychází z italského názvu Via Ferrata. K vybavení takové cesty patří například železné stupky nebo jistící lano z oceli.
Zajištěné cesty se budují za účelem umožnit návštěvu nepřístupných míst i těm zájemcům, kteří nejsou zkušení v horolezeckých výstupech. Cesty mají fixní jištění, takže jejich překonání je pro návštěvníky bezpečné. Na laně je zavěšena samojistící karabina. Další jistící lano se používá jako zábradlí. Dalšími pomůckami jsou různé lávky, kramle, řetězy, žebříky a podobně.


Co je to Zajištěná cesta? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Zajištěná cesta. Co znamená pojem Zajištěná cesta z kategorie Sport?

Žádným způsobem neručíme za informace nebo obsah uvedený na těchto internetových stránkách. Text vytvořen pro server Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Zajištěná cesta s vašimi známými a kamarády na Pinterestu, Redditu, Twitteru anebo na Facebooku.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Heslo Zajištěná cesta se nachází v sekci sport

Klíčová slova: co znamená, co je to Zajištěná cesta?, význam, význam slova, lexikon, definice pojmu, definice, sport, heslo, wiki, terminus technicus, pojem, přesný význam, formulace, terminologie, slovník, popis, odborné názvosloví


Pojem Zajištěná cesta je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Zajištěná cesta? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Zajištěná cesta (nazývaná také ferrata podle italského označení Via Ferrata, časté je i německé označení Klettersteig, v praxi se prosazuje český pravopis feráta, výjimečně ferráta) je cesta v nepřístupném, obvykle horském terénu, která je vybavena jisticím ocelovým lanem, železnými stupy, případně dalšími pomůckami pro výstup. Cílem takových úprav je zpřístupnění terénu i návštěvníkům, kteří nemají zkušenosti s horolezeckými výstupy.

Linky na jiné informační zdroje

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Zajištěná cesta ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat videa s názvem Zajištěná cesta na Youtube

Hledat heslo Zajištěná cesta ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít pojem Zajištěná cesta ve vyhledávači Qwant

Hledat slovo Zajištěná cesta ve fulltextu Seznam.cz

Hledat frázi Zajištěná cesta ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Zajištěná cesta například v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v metavyhledávači Info.com, ve fulltextu Google.cz nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr odborných pojmů, termínů a slov

Teď už víte jaký je přesný význam slova Zajištěná cesta? resp. co označuje slovo Zajištěná cesta? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Zajištěná cesta, odpověď na dotaz co je to Zajištěná cesta?. Víte např. kdo to je Eva Jurinová? Znáte a víte kdo je Tereza Beranová? Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Pokuste se najít termín Zajištěná cesta i v jiné kategorii než v sport. Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího významy slov, popisy termínů, definice odborných pojmů, zajímavosti, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Dokázali byste si vzpomenout jak vypadá vlajka Čadu nebo vlajka Etiopie? Zopakujte si vlajky všech zemí světa!