Co je to?
Definice odborného termínu, slova Rasismus. Co znamená pojem Rasismus z kategorie Kultura?

Co je Rasismus?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Rasismus

Rasismus je teorie a chování, které záměrně odsuzuje či jinak zavrhuje určitou skupinu lidí. Lidé by si měli být podle základních práv rovni. Rasismus tato nařízení ignoruje a porušuje.
Rasismus může být zaměřen buď na konkrétní jednu skupinu obyvatelstva (např. proti Romům) nebo na více skupin, které se vyznačují určitými znaky (barva kůže, sociální chování apod.). Rasismus má již dávnou historii, první zmínky jsou datovány do doby antického Řecka a Říma. V současné době však stále narůstá a to by měl být důvod k zamyšlení se.

Co je to Rasismus? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Rasismus. Co znamená pojem Rasismus z kategorie Kultura?

Zveřejněné texty nemohou sloužit jako stoprocentní zdroj informací a mohou se v nich objevovat faktické chyby. Text je vypracovaný autorkami přímo pro projekt Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Rasismus? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády na komunitních sítích Facebook, Síť X, Reddit a Pinterest prostřednictvím tlačítek Sdílet.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Heslo Rasismus patří do sekce kultura

Klíčová slova: co znamená, kultura, kultura, terminologie, formulace, popis, definice, terminus technicus, odborné názvosloví, synonymum, Rasismus, definice pojmu, termín, přesný výraz, slovník, význam slova, přesný význam, lexikon


Pojem Rasismus je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Rasismus?

Uvedená defice je převzata z internetové online encyklopedie Wikipedia. Odkaz na článek je zde. Licence CC-BY-SA.

Rasismus je teorie a ideologie hierarchizující sociální skupiny podle rasového klíče. Rasismus jako politická ideologie se snaží legitimizovat společenské nerovnosti na základě biologických (rasových) rozdílů mezi lidmi. Jeho moderní forma vznikla v době romantismu jako reakce na osvícenské teorie o občanské rovnosti. Tehdejší rasismus souvisel s rozvojem etnického nacionalismu a později s využitím evoluční teorie tzv. sociálním darwinismem.

Internetové odkazy na vyhledávače

Zkusit najít Rasismus ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít Rasismus ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít frázi Rasismus ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat pojem Rasismus na Google obrázcích

Hledat heslo Rasismus ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít termín Rasismus ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Rasismus například v Microsoft Bing, v Lingea slovnících, ve Wikislovníku, ve videích na Youtube nebo v Google překladači.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Teďka již bezesporu víte co to je Rasismus? resp. jaký je význam pojmu Rasismus? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Rasismus, odpověď na dotaz co je to Rasismus?. Víte např. kdo to je Vanda Janda? Znáte a víte kdo je Nacista? Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než kultura). U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, galerie, rasismus, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího zajímavosti, významy slov, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Moderními pojmy jsou slova hipster nebo geek nebo nerd. Víte, co tato slova znamenají?