Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Kultura. Co znamená pojem Kultura z kategorie Kultura?

Co je Kultura?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Kultura?

Význam slova kultura se v průběhu věků značně měnil. Původně se slovo výlučně týkalo pěstování užitkových plodin. Už ve starověkém Římě se však objevilo jako metafora, kterou Marcus Tullius Cicero překládal Platónův pojem "péče o duši".
Od šestnáctého století se kultura plně využívá pro označení vybraných lidských činností, převážně uměleckých. Do kultury spadá literatura, hudba, umění a občas se k ní řadí i věda a filosofie. Výzkumem kultury se zabývá speciální věda, která se nazývá kulturologie.

Co je to Kultura? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Kultura. Co znamená pojem Kultura z kategorie Kultura?

Provozovatel neručí za správnost a aktuálnost zde uvedených informací. Text vytvořen pro Superia.cz

Sdílejte text pojmu Kultura s vašimi kamarády, známými a přáteli na sociálních sítích jako je Facebook a Twitter.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Výraz Kultura se nachází v kategorii kultura

Klíčová slova: terminologie, význam, kultura, termín, význam pojmu, odborný výraz, formulace, přesný výraz, slovník, co je to Kultura?, synonymum, vysvětlení, význam slova, názvosloví, co znamená, odborné názvosloví, pojem, definice pojmu


Pojem Kultura je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

V encyklopedii Wikipedia se o termínu Kultura dozvíte následující

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Kultura (lat. cultura, „co je třeba pěstovat“) označuje v užším slova smyslu soubor vybraných a tvůrčích lidských činností, jako je například literatura, umění, divadlo, náboženství, případně i vzdělávání. V širším smyslu, zejména ve společenských vědách, je to systém všech významů, činností a vzorců chování, které si člověk osvojuje až jako člen společnosti, kde se tato kultura pěstuje a předává. Studiem kultury se zabývá hlavně kulturologie, ale i sociologie, kulturní antropologie a další vědy.

Hledejte výraz Kultura v dalších zdrojích

Hledat výraz Kultura ve vyhledávači Yandex

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Kultura ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat frázi Kultura ve vyhledávači Qwant

Zkusit najít slovo Kultura ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Kultura ve Wikimedia Commons

Hledat termín Kultura ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Kultura například ve fulltextu Yahoo.com, v Google překladači, ve Wikizdrojích, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr náhodných pojmů, výrazů, odborných termínů a slov

Teďka již bezesporu víte jaká je definice termínu Kultura? resp. jaký je význam pojmu Kultura? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Kultura, odpověď na dotaz co je to Kultura?. Víte např. kdo to je Eva Vosková? Znáte a víte kdo je Imigrant? Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. podle různých oborů. Vyzkoušejte proto hledání v jiných kategoriích (než kultura). Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na známé i neznámé pojmy, významy slov, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, popisy termínů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Moderními pojmy jsou slova hipster nebo geek nebo nerd. Víte, co tato slova znamenají?