Co je to?
Definice výrazu, termínu Freska. Co znamená odborný pojem Freska z kategorie Kultura?

Co je Freska?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Freska

Freska je typ nástěnné malby. Slovo freska pochází z italštiny a fresky byly jako dekorativní prvek interiérů oblíbené především v době renesance, ale existovaly mnohem dříve, již v antice. Freska vzniká tak, že se do ještě vlhké omítky nanášejí barevné pigmenty a výsledná malba tak usychá spolu s podkladem, což zajišťuje, aby se barvy dobře vsákly do omítky.

Co je to Freska? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Freska. Co znamená odborný pojem Freska z kategorie Kultura?

Neručíme za pravdivost a aktuálnost informací zde uvedených. Text vypracovaly autorky pro Superia.cz

Zaujala vás definice slova Freska? Pak se o tuto stránku podělte s blízkými na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Termín Freska je v kategorii kultura

Klíčová slova: informace, synonymum, slovo, definice pojmu, pojem, popis, přesný výraz, kultura, heslo, vysvětlení, odborné názvosloví, co to je, význam, Freska, slovník, wiki, co znamená, lexikon


Pojem Freska je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o heslu Freska dozvíte následující

(Text byl převzat z mnohojazyčné online encyklopedie Wikipedia) Licence CC-BY-SA.

Freska je nástěnná malba zhotovená na vlhké omítce. Název freska pochází z italského al fresco („na čerstvo“) - v protikladu k al secco („na sucho“).

Technika malování fresek byla známa již ve starověku, používala se v Řecku a především v Itálii, ale také v Číně a Indii. Raně křesťanské umění a umění v raného středověku dalo přednost mozaikám, takže umění fresky upadlo na dlouhou dobu téměř v zapomnění. K obnově došlo až koncem 13. století.

Další informační zdroje o slovu Freska

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Freska ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít pojem Freska ve vyhledávači Yandex

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Freska ve Wikimedia Commons

Najít heslo Freska ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat termín Freska ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat pojem Freska ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Freska například ve fulltextu Yahoo.com, v projektu slovnik.cz, ve Wikislovníku, v metavyhledávači Info.com nebo v Lingea slovnících.

Výběr z nejčastěji hledaných slov

Nyní už nejspíš víte jaká je definice slova Freska? resp. jaký je přesný význam slova Freska? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Freska, odpověď na dotaz co je to Freska?. Víte např. kdo to je Nikola Kokyová? Znáte a víte kdo je Šumař? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je kultura. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Takovéto texty spadají pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, galerie, freska, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, nezbývá než vám poděkovat za návštěvu stručného webového slovníku, který se zaměřuje na významy slov, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Znáte Ivana Trojana, Ondřeje Vetchého nebo Jana Krause? Více o těchto hercích zjistíte na webových stránkách s výstižným názvem Kdo je to?