Co je to?
Výraz, termín, definice slova Impresionismus. Co znamená odborný pojem Impresionismus z kategorie Kultura?

Co je Impresionismus?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Impresionismus?

Impresionismus je umělecký směr projevující se především v malířství. Objevil se koncem 19. století a pojmenován byl podle obrazu Imprese od francouzského malíře Clauda Moneta, jehož námětem byl západ slunce. Impresionistické obrazy jsou poměrně realistické, nejsou příliš stylizované a záměrem autorů je zachytit momentální náladu, pocit, dojem, atmosféru okamžiku. K dalším známým představitelům tohoto směru moderního malířství patří např. Edgar Degas, Renoir, Cézanne nebo Gauguin.

Co je to Impresionismus? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Impresionismus. Co znamená odborný pojem Impresionismus z kategorie Kultura?

Provozovatel neručí za správnost a úplnost jakýchkoliv informací a dokumentů umístěných na webových stránkách. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Definici slova Impresionismus můžete sdílet s přáteli a kamarády na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Heslo Impresionismus je v kategorii kultura

Klíčová slova: co znamená, terminus technicus, přesný výraz, Impresionismus, přesný význam, heslo, co to je, názvosloví, termín, kultura, význam, slovo, odborné názvosloví, definice, význam pojmu, pojem, lexikon, vysvětlení


Pojem Impresionismus je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co píše online projekt Wikipedia o pojmu Impresionismus?

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Impresionismus je umělecký směr, který vznikl koncem 19. století. Byl reakcí na ateliérovou malbu, jeho cílem je malba v přírodě, kde se pokouší zachytit okamžitou atmosféru dané chvíle, neopakovatelné chvíle, okamžik duševního rozpoložení. Navazuje na realismus, se kterým má mnoho společných prvků. Pojem impresionismus je odvozen od obrazu Clauda Moneta Impression, soleil levant (Imprese, východ slunce), který byl roku 1874 vystaven na výstavě nezávislých malířů v Paříži. Poprvé tento pojem (v hanlivém smyslu) použil kritik Louis Leroy, neboť obraz považoval za nedokončený. Prosazení impresionismu ukončilo tradiční akademické umění a nastal rozvoj moderního umění.

Hledejte v dalších zdrojích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Impresionismus ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít heslo Impresionismus ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Najít pojem Impresionismus ve fulltextu Seznam.cz

Najít výraz Impresionismus na Google.cz

Vyhledat termín Impresionismus ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat termín Impresionismus ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Impresionismus například v Google obrázcích, v projektu slovnik.cz, v evropském vyhledávači Qwant, ve videích na Youtube nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Zkuste také následující odborné pojmy, termíny a hesla

Tyto stránky vám umožnili zjistit co to je Impresionismus? resp. co znamená Impresionismus? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Impresionismus, odpověď na dotaz co je to Impresionismus?. Víte např. kdo to je Bud Spencer? Znáte a víte kdo je Hugh Grant? Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy podle toho o jaký obor se jedná. Zkuste hledání i v jiné sekci webu než v kultura. Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, svitek kinofilmu, impresionismus, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme vám za návštěvu projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, významy slov, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Ať jste chodec, cyklistika nebo automobilista, měl byste znát dopravní značky a jejich význam.