Co je to?
Odborný výraz, definice slova Halal. Co znamená slovo Halal z kategorie Kultura?

Co je Halal?

Co znamená pojem, definice termínu Halal?

Halal znamená arabsky přípustný nebo povolený. Tento termín vychází z islámské tradice a označuje předměty a činnosti, které jsou povoleny k užívání ve všedním životě. Většinou se pojem halal používá v souvislosti s potravinami, léky nebo kosmetikou. Halal například definuje potraviny, které mohou muslimové konzumovat. Je povoleno jíst maso většiny býložravců, ptáky a ryby, naopak se nesmí konzumovat vepřové, krev, obojživelníci, hmyz, alkohol a jídlo, jehož příprava neodpovídá islámským tradicím. Tyto škodlivé potraviny se označují jako harám.

Co je to Halal? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Halal. Co znamená slovo Halal z kategorie Kultura?

Snažili jsme se kontrolovat a ověřovat texty a informace. Přesto se mohlo stát, že je zde nepřesný údaj nebo chyba. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Termín Halal patří do kategorie kultura

Klíčová slova: slovník, lexikon, terminologie, význam pojmu, Halal, synonymum, co to je, wiki, vysvětlení, význam, heslo, informace, odborné názvosloví, význam slova, termín, přesný výraz, co je to Halal?, formulace


Pojem Halal je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Halal? Definice slova, výraz, termín z Wikipedie

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Halál v překladu „povolený, přípustný“, je termín označující veškeré předměty a činnosti každodenního života, jež jsou podle islámské tradice povoleny. Nejčastěji se tento pojem používá ve spojitosti s potravinami, které je muslimům povoleno konzumovat, vztahuje se však také na léčiva či kosmetiku. V judaismu se v obdobném smyslu používá termín košer.

Jiné informační zdroje o pojmu Halal

Hledat výraz Halal ve Wikizdrojích

Vyhledat slovo Halal na Google.cz

Hledat frázi Halal ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat termín Halal ve vyhledávači Yandex

Vyhledat výraz Halal ve Wikislovníku

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Halal ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Halal například v Google obrázcích, v projektu slovnik.cz, ve fulltextu Yahoo.com, ve videích na Youtube nebo v Lingea slovnících.

Často hledaná hesla, odborné termíny, pojmy, slova

Teďka již bezesporu víte co znamená Halal? resp. jaký je význam pojmu Halal? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Halal, odpověď na dotaz co je to Halal?. Víte např. kdo to je Antonín Koniáš? Znáte a víte kdo je Dana Drábová? Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Doporučujeme vám hledat v jiných sekcích (než kultura). Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího definice odborných pojmů, zajímavosti, slovníková hesla, významy slov, známé i neznámé pojmy, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Oblíbenou dovolenkovou destinací Čechů je Egypt. Na těchto webových stránkách se o něm dozvíte mnoho zajímavého.