Co je to?
Definice odborného termínu, slova Halal. Co znamená pojem Halal z kategorie Kultura?

Co je Halal?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Halal?

Halal znamená arabsky přípustný nebo povolený. Tento termín vychází z islámské tradice a označuje předměty a činnosti, které jsou povoleny k užívání ve všedním životě. Většinou se pojem halal používá v souvislosti s potravinami, léky nebo kosmetikou. Halal například definuje potraviny, které mohou muslimové konzumovat. Je povoleno jíst maso většiny býložravců, ptáky a ryby, naopak se nesmí konzumovat vepřové, krev, obojživelníci, hmyz, alkohol a jídlo, jehož příprava neodpovídá islámským tradicím. Tyto škodlivé potraviny se označují jako harám.

Co je to Halal? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Halal. Co znamená pojem Halal z kategorie Kultura?

Naše stránky mají pouze informativní charakter, neručíme za tiskové chyby. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Zaujala vás definice pojmu Halal? Pak se o ní podělte s partnery, kolegy a kamarády na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Pojem Halal patří do sekce kultura

Klíčová slova: definice, termín, odborné názvosloví, názvosloví, lexikon, význam, přesný význam, definice pojmu, odborný výraz, slovník, formulace, kultura, synonymum, popis, heslo, přesný výraz, Halal, vysvětlení


Pojem Halal je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Halal?

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Halál v překladu „povolený, přípustný“, je termín označující veškeré předměty a činnosti každodenního života, jež jsou podle islámské tradice povoleny. Nejčastěji se tento pojem používá ve spojitosti s potravinami, které je muslimům povoleno konzumovat, vztahuje se však také na léčiva či kosmetiku. V judaismu se v obdobném smyslu používá termín košer.

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Najít pojem Halal na Google.cz

Vyhledat heslo Halal ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat pojem Halal ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Najít výraz Halal ve fulltextu Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Halal ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat slovo Halal ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Halal například v evropském vyhledávači Qwant, v Google překladači, ve fulltextu Yahoo.com, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Právě nyní již víte jaký je význam slova Halal? resp. co přesně znamená slovo Halal? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Halal, odpověď na dotaz co je to Halal?. Víte např. kdo to je Zdeněk Piškula? Znáte a víte kdo je Dana Drábová? Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než kultura). U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, žena na plátně, halal, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího definice odborných pojmů, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, významy slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Oblíbenou dovolenkovou destinací Čechů je Egypt. Na těchto webových stránkách se o něm dozvíte mnoho zajímavého.