Co je to?
Definice výrazu Divadlo. Co znamená odborný pojem Divadlo z kategorie Kultura?

Co je Divadlo?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Divadlo?

Divadlo je označení pro druh múzického umění. Pro divadlo je typické předvádění určitého příběhu herci, tanečníky nebo zpěváky. Diváci jsou přitom umístěni v hledišti. Budova divadla bývá krytá nebo otevřená.
Divadelní inscenaci tvoří celý kolektiv tvůrců a předvádí se většinou ve více reprízách. Divadlo je tedy druhem kolektivního a interaktivního umění, divák a jeho reakce jsou součástí představení. Divadlo mívá i velký společenský vliv.

Co je to Divadlo? Význam slova, termín, Definice výrazu Divadlo. Co znamená odborný pojem Divadlo z kategorie Kultura?

Navzdory veškeré pečlivosti neručíme za úplnost a správnost zveřejněného obsahu. Text napsán pro Superia.cz

Tento text samozřejmě můžete sdílet s kolegy, přáteli a partnery na různých sociálních sítích, jako jsou Facebook, Twitter (síť X), Pinterest, Reddit a další.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Výraz Divadlo je v sekci kultura

Klíčová slova: terminus technicus, slovník, wiki, význam, odborné názvosloví, informace, formulace, co to je, kultura, slovo, význam slova, co znamená, přesný význam, popis, kultura, vysvětlení, lexikon, přesný výraz


Pojem Divadlo je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co označuje termín Divadlo? Výraz, definice slova z projektu Wikipedia

Následující text definice byl převzat ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Divadlo je výkonné čili múzické umění, při němž herci (případně zpěváci a tanečníci) na jevišti předvádějí divadelní hru. Diváci při tom obvykle sedí v hledišti kryté nebo otevřené divadelní budovy. Divadlem se zabývá divadelní věda čili teatrologie.

Hledejte v dalších online informačních zdrojích

Najít termín Divadlo ve vyhledávači Yahoo

Hledat pojem Divadlo ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít pojem Divadlo na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Divadlo na Youtube

Zkusit najít heslo Divadlo ve Wikislovníku

Hledat pojem Divadlo ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Divadlo například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve ruském vyhledávači Yandex, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Často hledaná slova, termíny a odborné pojmy

Text na tomto webu vám dal odpověď na otázku co znamená slovo Divadlo? resp. jaký je význam slova Divadlo? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Divadlo, odpověď na dotaz co je to Divadlo?. Víte např. kdo to je František Řehák? Znáte a víte kdo je Permoník? Bohužel, nestíháme pravidelně aktualizovat všechny texty. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Nezbývá, než vám doporučit hledání v jiných kategoriích než je kultura. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, Moderní obrazárna, divadlo, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na významy slov, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená zkratka HPP, JOP nebo EIA? Odpověď můžete získat zde.