Co je to?
Definice výrazu Derniéra. Co znamená odborný pojem Derniéra z kategorie Kultura?

Co je Derniéra?

Význam termínu, výrazu, vysvětlení pojmu Derniéra

Derniéra je označením pro poslední uvedení uměleckého díla, většinou se jedná o divadelní hru nebo film. Může se však jednat i o jiný typ akce, například výstavu. Derniéra je slavnostnější, jde o jistý způsob rozloučení.
Derniér se zúčastňují i významné osobnosti, její součástí může být následné posezení s menším občerstvením.

Co je to Derniéra? Význam slova, termín, Definice výrazu Derniéra. Co znamená odborný pojem Derniéra z kategorie Kultura?

Všechny údaje jsou bez záruky. V obsahu stránek mohou být pravopisné, faktické chyby i nepřesnosti. Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Derniéra? s vašimi kamarády na Pinterestu nebo na Facebooku či Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Heslo Derniéra je v sekci kultura

Klíčová slova: co znamená, význam, kultura, termín, odborný výraz, vysvětlení, wiki, definice, informace, popis, synonymum, terminologie, význam pojmu, definice pojmu, pojem, lexikon, terminus technicus, slovo


Pojem Derniéra je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Derniéra? Definice slova, termínu z Wikipedie

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Jako derniéra se označuje poslední představení daného divadelního či filmového díla. Jedná se tak o protiklad premiéry. Jakožto předpremiéra nebo premiéra je označováno vždy úplně první představení, jakožto derniéra představení vůbec poslední.

Zkuste zjistit více informací o slovu Derniéra v následujících zdrojích

Vyhledat slovo Derniéra ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít Derniéra ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít termín Derniéra ve Wikizdrojích

Hledat heslo Derniéra ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Vyhledat pojem Derniéra na Google obrázcích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Derniéra ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Derniéra například v evropském vyhledávači Qwant, v Google překladači, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Microsoft Bing nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Jaké pojmy, odborné termíny a hesla lidé hledají?

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku jaký je přesný význam slova Derniéra? resp. co to je Derniéra? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Derniéra, odpověď na dotaz co je to Derniéra?. Víte např. kdo to je Kriminalista? Znáte a víte kdo je Konstantin Sulimenko? Bohužel, častá aktualizace není v našich silách. podle toho o jaký obor se jedná. Vyzkoušet tak můžete i příslušná homonyma a synonyma v jiných sekcích než kultura. Některé pojmy obsahují i krátkou citaci z české Wikipedie včetně internetového odkazu na podrobný popis. S těmi lze dále pracovat při dodržení licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za navštívení našeho encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na popisy termínů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, slovníková hesla, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Víte co znamená zkratka AYOR, JFGI nebo WIYF? Tyto a další zkratky naleznete na našem spřáteleném webu.