Co je to?
Odborný výraz, definice slova Depozitář. Co znamená pojem Depozitář z kategorie Kultura?

Co je Depozitář?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Depozitář

Depozitář je označení prostoru, ve kterém jsou uloženy muzeální sbírky. Může se jednat o místnosti nebo budovu. V depozitáři není jen dostatek místa pro vhodné uložení jednotlivých předmětů, ale také je zde zajištěna ideální teplota, světlo a vlhkost, takže i bez další péče nedochází k poškozování předmětů například působením prachu, škůdců či plísní.
V depozitáři je potřeba kvalitního a stabilního nábytku, vstupovat do něj by měly pouze oprávněné osoby a ve speciálním oděvu nebo obuvi.

Co je to Depozitář? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Depozitář. Co znamená pojem Depozitář z kategorie Kultura?

Neručíme za eventuální chyby v textech. Text vytvořen pro server Superia.cz

Text s definicí výrazu Depozitář doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na Facebooku, Twitteru, Pinterestu, Redditu nebo na jiné sociální síti.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Pojem Depozitář se nachází v sekci kultura

Klíčová slova: význam, formulace, lexikon, názvosloví, co je to Depozitář?, co znamená, termín, význam slova, definice pojmu, informace, Depozitář, vysvětlení, přesný výraz, slovo, přesný význam, synonymum, odborné názvosloví, terminologie


Pojem Depozitář je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Depozitář?

(Uvedený text pochází online encyklopedie Wikipedia.cz) Licence CC-BY-SA.

Depozitář je speciální místnost nebo celá budova, kde muzeum uchovává svoje sbírkové předměty.
V depozitáři by mělo být vytvořeno pro každý materiál ideální klima. Pokud je tohoto stavu dosaženo, může předmět v těchto podmínkách existovat, aniž by docházelo k jeho degradaci i bez dalšího zásahu člověka, nebo se jeho degradace zásadně zpomalí.

Další informační zdroje o slovu Depozitář

Zkusit najít heslo Depozitář ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat heslo Depozitář ve vyhledávači Qwant

Hledat frázi Depozitář ve Wikizdrojích

Hledat heslo Depozitář ve vyhledávači Yahoo

Najít výraz Depozitář ve Wikislovníku

Vyhledat výraz Depozitář ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Depozitář například v Microsoft Bing, v Google překladači, v Google obrázcích, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v Lingea slovnících.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku co je to Depozitář? resp. co to je Depozitář? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Depozitář, odpověď na dotaz co je to Depozitář?. Víte např. kdo to je Blondýna? Znáte a víte kdo je Mudrlant? Bohužel, naše možnosti updatů článků jsou omezené. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než kultura. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, žena na plátně, depozitář, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího popisy termínů, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, významy slov s názvem Co Je To?.

Víte, co znamená zkratka HPP, JOP nebo EIA? Odpověď můžete získat zde.