Co je to?
Výraz, termín, definice slova Subvence. Co znamená odborný pojem Subvence z kategorie Ekonomie?

Co je Subvence?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Subvence?

Subvence je pojmenování určitého druhu finanční podpory. Ta je poskytovaná jednotlivcům, firmám nebo organizacím státem nebo jinými institucemi. Tato podpora se většinou poskytuje s cílem podpořit určitou činnost, projekt, nebo odvětví ekonomiky. Subvence jsou určeny například na výzkum a vývoj, podporu malých a středních podniků, rozvoj infrastruktury, podporu zemědělského sektoru, ochranu životního prostředí nebo sociální pomoc nízkopříjmovým skupinám. Subvence bývají obvykle vypláceny v hotovosti, ale mohou být poskytnuty i formou slev, daňových úlev nebo jiných forem finanční pomoci.
Subvence nejsou využívány na veřejné výdaje například v oblasti školství, zdravotnictví, sociální oblasti a všude tam, kde je většina nákladů hrazena z veřejných prostředků. Subvence mohou být vnímány jako kontroverzní, protože bývají považovány za nerovný přístup k finanční podpoře a mohou zkreslovat realitu trhu. Mohou se však také stát důležitým nástrojem pro podporu hospodářského růstu a rozvoje v některých oblastech.


Co je to Subvence? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Subvence. Co znamená odborný pojem Subvence z kategorie Ekonomie?

Neručíme za pravdivost uvedených informací. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Definici pojmu Subvence sdílejte s rodinou a kamarády na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Heslo Subvence je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: pojem, wiki, terminus technicus, názvosloví, ekonomie, slovník, odborné názvosloví, co je to Subvence?, definice, význam pojmu, formulace, definice pojmu, význam slova, vysvětlení, slovo, informace, odborný výraz, ekonomie


Pojem Subvence je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Subvence? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Subvence (z lat. sub-venire, přijít na pomoc) znamená systematickou hmotnou podporu nebo výpomoc z veřejných prostředků. Nepoužívá se pro veřejné výdaje na školství, zdravotnictví, obranu, sociální pomoc a podobně, kde se z veřejných prostředků hradí většina nákladů.
Subvencemi stát (kraj, obec) podporuje nějaký obor činnosti (kulturu, sport, zemědělství), postiženou oblast, sociálně slabou vrstvu a podobně. Smyslem může být podporovat veřejně prospěšnou činnost, která by se jinak nerozvíjela, podporovat nějaké odvětví hospodářství, povzbudit podnikání nebo vyrovnávat rozdíly mezi oblastmi. Subvence může mít podobu přímé dotace, zvýhodněného úvěru, zaručené ceny, záruk za půjčku, snížení daně a podobně.

Pro více informací o heslu Subvence zkuste navštívit tyto odkazy

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Subvence ve Wikimedia Commons

Vyhledat heslo Subvence ve vyhledávači Yandex

Najít výraz Subvence na Google obrázcích

Vyhledat pojem Subvence ve Wikizdrojích

Zkusit najít výraz Subvence ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Subvence ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Subvence například ve videích na Youtube, v nabídce zboží na Heureka.cz, v metavyhledávači Info.com, ve Wikislovníku nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodných výběr odborných pojmů, termínů a slov

Nyní již víte co to je Subvence? resp. jaká je definice termínu Subvence? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Subvence, odpověď na dotaz co je to Subvence?. Víte např. kdo to je Emily Dickinsonová? Znáte a víte kdo je Josef Mysliveček? Upozorňujeme, že informace na tomto webu mohou být neaktuální či zastaralé. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Pokuste se najít termín Subvence i v jiné kategorii než v ekonomie. Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, průmysl, subvence, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího významy slov, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Stahujte romantické tapety na pozadí vašeho počítače z partnerské stránky. Na výběr máte z mnoha kategorií jako zvířátka nebo příroda.