Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Luxusní statek. Co znamená pojem Luxusní statek z kategorie Ekonomie?

Co je Luxusní statek?

Co znamená pojem, definice termínu Luxusní statek?

Luxusní statek je ekonomický termín používaný pro označení takového zboží, po kterém je vysoká poptávka stoupající rychleji než v souladu s rostoucími příjmy. Znamená to, že se stále narůstajícím bohatstvím nakupují lidé více luxusních výrobků.
Snižují-li se příjmy, klesá i poptávka po takových produktech. Jako luxusní zboží bývají označovány například luxusní doplňky, šperky, automobily i určité druhy jídla.


Co je to Luxusní statek? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Luxusní statek. Co znamená pojem Luxusní statek z kategorie Ekonomie?

Přes veškerou snahu je možné, že v text bude obsahovat chyby. Předem se za ně omlouváme. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Sdílejte text pojmu Luxusní statek s vašimi kamarády, známými a přáteli na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Heslo Luxusní statek se nachází v kategorii ekonomie

Klíčová slova: Luxusní statek, slovník, co znamená, význam, definice pojmu, pojem, lexikon, termín, popis, význam slova, význam pojmu, heslo, odborné názvosloví, formulace, názvosloví, terminus technicus, co je to Luxusní statek?, přesný výraz


Pojem Luxusní statek je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Wikipedie píše o slovu Luxusní statek?

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Luxusní statek je ekonomické označení zboží, po němž poptávka stoupá rychleji než úměrně s rostoucím příjmem. Luxusní zboží má tedy vysokou příjmovou elasticitu poptávky: čím jsou lidé bohatší, tím kupují více luxusního zboží. To ale také znamená, že pokud se sníží příjem, prudce poklesne i poptávka po luxusním zboží. Je třeba také zmínít, že příjmová elasticita poptávky se může velmi měnit v závislosti na výši příjmu. Luxusní zboží se proto může stát normálním nebo dokonce méněcenným zbožím.

Hledejte pojem Luxusní statek v následujících vyhledávačích

Najít heslo Luxusní statek ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat pojem Luxusní statek na Google.cz

Hledat termín Luxusní statek ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Luxusní statek ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít heslo Luxusní statek ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít frázi Luxusní statek ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Luxusní statek například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v Google překladači, v evropském vyhledávači Qwant, v Microsoft Bing nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr odborných pojmů, slov, termínů a výrazů

Teďka už zajisté víte co to je Luxusní statek? resp. co vlastně znamená slovo Luxusní statek? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Luxusní statek, odpověď na dotaz co je to Luxusní statek?. Víte např. kdo to je Helena Horská? Znáte a víte kdo je Parkurista? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Zkuste proto termín Luxusní statek hledat i v jiných kategoriích (než ekonomie). Některé pojmy obsahují doplňující definici z Wikipedie včetně url na konkrétní stránku. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, grafy banka, luxusní statek, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje přesné vysvětlení slov, popisy termínů, zajímavosti, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, významy slov s názvem Co Je To?.

Víte, co je to viz? Víte, že se nejedná o zkratku?