Co je to?
Definice odborného termínu, slova Luxusní statek. Co znamená pojem Luxusní statek z kategorie Ekonomie?

Co je Luxusní statek?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla Luxusní statek?

Luxusní statek je ekonomický termín používaný pro označení takového zboží, po kterém je vysoká poptávka stoupající rychleji než v souladu s rostoucími příjmy. Znamená to, že se stále narůstajícím bohatstvím nakupují lidé více luxusních výrobků.
Snižují-li se příjmy, klesá i poptávka po takových produktech. Jako luxusní zboží bývají označovány například luxusní doplňky, šperky, automobily i určité druhy jídla.


Co je to Luxusní statek? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Luxusní statek. Co znamená pojem Luxusní statek z kategorie Ekonomie?

Neručíme za přesnost informací. Možnost chyb vyhrazena. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Doporučujeme sdílet tento text s vaším okruhem známých osob na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Pojem Luxusní statek patří do sekce ekonomie

Klíčová slova: význam pojmu, slovo, názvosloví, význam slova, Luxusní statek, pojem, ekonomie, slovník, definice, popis, vysvětlení, odborný výraz, definice pojmu, ekonomie, synonymum, co znamená, termín, formulace


Pojem Luxusní statek je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Luxusní statek? Definice výrazu, slova, termínu z projektu Wikipedia

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Luxusní statek je ekonomické označení zboží, po němž poptávka stoupá rychleji než úměrně s rostoucím příjmem. Luxusní zboží má tedy vysokou příjmovou elasticitu poptávky: čím jsou lidé bohatší, tím kupují více luxusního zboží. To ale také znamená, že pokud se sníží příjem, prudce poklesne i poptávka po luxusním zboží. Je třeba také zmínít, že příjmová elasticita poptávky se může velmi měnit v závislosti na výši příjmu. Luxusní zboží se proto může stát normálním nebo dokonce méněcenným zbožím.

Pro další informace o termínu Luxusní statek zkuste tyto odkazy

Vyhledat termín Luxusní statek na Google.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Luxusní statek ve Wikimedia Commons

Zkusit najít výraz Luxusní statek ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat pojem Luxusní statek ve Wikislovníku

Vyhledat výraz Luxusní statek ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat pojem Luxusní statek ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Luxusní statek například v Google obrázcích, v projektu slovnik.cz, v metavyhledávači Info.com, ve Wikizdrojích nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Jaké pojmy, odborné termíny a hesla lidé hledají?

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku co je to Luxusní statek? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Luxusní statek? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Luxusní statek, odpověď na dotaz co je to Luxusní statek?. Víte např. kdo to je Josef Čáp? Znáte a víte kdo je Parkurista? Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. podle různých oborů. Vyzkoušet tak můžete i příslušná homonyma a synonyma v jiných sekcích než ekonomie. U některých textů citujeme českou Wikipedii. Spolu s krátkou citací (textem) vždy uvádíme u url adresu projektu. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, zajímavosti, slovníková hesla, popisy termínů, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Víte, co je to viz? Víte, že se nejedná o zkratku?