Co je to?
Odborný výraz, definice slova Duální ekonomika. Co znamená pojem Duální ekonomika z kategorie Ekonomie?

Co je Duální ekonomika?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Duální ekonomika?

Duální ekonomika označuje skutečnost, že v jedné zemi existují dva ekonomické sektory, které jsou od sebe oddělené. Oddělení se realizuje prostřednictvím odlišných úrovní vývoje, vzorků poptávky a různých technologií.
Duální ekonomiku lze nalézt především v rozvojových zemích. Jeden z ekonomických sektorů se zde zaměřuje na potřeby místního trhu, druhé je orientováno na export. Oddělené ekonomiky mohou existovat i v rámci jednoho odvětví.


Co je to Duální ekonomika? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Duální ekonomika. Co znamená pojem Duální ekonomika z kategorie Ekonomie?

Neručíme za úplnost, správnost, přesnost ani aktuálnost zde uvedených informací. Text napsán pro Superia.cz

Text můžete velmi jednoduše sdílet s bližními na sociálních sítích Pinterestu, Facebooku či Twitteru.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Výraz Duální ekonomika se nachází v sekci ekonomie

Klíčová slova: co je to Duální ekonomika?, termín, význam, informace, definice pojmu, slovník, definice, heslo, význam slova, slovo, názvosloví, Duální ekonomika, formulace, význam pojmu, odborný výraz, přesný význam, odborné názvosloví, co to je


Pojem Duální ekonomika je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Duální ekonomika? Výraz, definice slova z projektu Wikipedia

Následující text definice byl převzat ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Duální ekonomika je existence dvou oddělených ekonomických sektorů v rámci jedné země, rozdělené různými úrovněmi vývoje, technologií a různých vzorků poptávky. Zakladatelem konceptu duální ekonomika je Julius Herman Boeke, který jím charakterizoval koexistenci moderních a tradičních ekonomických sektorů v koloniální ekonomice.

Další informace o pojmu Duální ekonomika hledejte v níže uvedených zdrojích

Vyhledat pojem Duální ekonomika ve Wikizdrojích

Zkusit najít slovo Duální ekonomika ve vyhledávači Yandex

Najít pojem Duální ekonomika ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat videa s názvem Duální ekonomika na Youtube

Zkusit najít heslo Duální ekonomika ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat výraz Duální ekonomika ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Duální ekonomika například v evropském vyhledávači Qwant, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Google obrázcích, ve vyhledávači Seznam.cz nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr náhodných odborných termínů, pojmů a hesel

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku co znamená slovo Duální ekonomika? resp. jaká je definice slova Duální ekonomika? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Duální ekonomika, odpověď na dotaz co je to Duální ekonomika?. Víte např. kdo to je Jacqueline Wilson? Znáte a víte kdo je Martin Heidegger? Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste najít odborný termín i v jiné sekci než v ekonomie. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, graf vývoj kurzu, duální ekonomika, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího popisy termínů, zajímavosti, definice odborných pojmů, významy slov, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Zavzpomínejte na klasiské hry zvané Arkády. Manic miner, Pacman nebo Lemmings si nyní můžete zahrát zdarma a online ve vašem prohlížeči.