Co je to?
Odborný výraz, definice slova Dluhopis. Co znamená slovo Dluhopis z kategorie Ekonomie?

Co je Dluhopis?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Dluhopis

Dluhopis, jinak též obligace, je druh cenného papíru. Jedná se o dluhový cenný papír, který vyjadřuje právo na splacení dlužné částky a vyplacení stanovených výnosů. Emitent musí splnit všechny závazky vůči věřiteli. Splatnost je pevně stanovena. Dluhopisy mívají vysokou nominální hodnotu.
Dluhopisy představují výhodnou formu investice. Pokud si věřitel vybírá spolehlivé emitenty, může mít pravidelný vyšší zisk. S dluhopisy se většinou obchoduje mimo burzu.


Co je to Dluhopis? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Dluhopis. Co znamená slovo Dluhopis z kategorie Ekonomie?

Informace jsou bez jakékoliv záruky, neručíme za faktickou správnost, aktuálnost a jazykovou přesnost uvedených informací. Text napsán pro Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na Pinterestu, Facebooku nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu  

Pojem Dluhopis patří do kategorie ekonomie

Klíčová slova: vysvětlení, význam slova, pojem, význam pojmu, heslo, co znamená, slovo, přesný výraz, přesný význam, odborný výraz, terminologie, informace, definice pojmu, co to je, definice, termín, popis, ekonomie


Pojem Dluhopis je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Dluhopis? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Dluhopis je cenný papír na řad, s nímž je spojeno právo na splacení dlužné částky a případně vyplacení stanovených výnosů a další povinnosti. Dluhopisy typicky emituje stát, místní samospráva nebo obchodní společnosti.
Dluhopisy lze dělit podle několika kritérií, nejčastěji jsou dluhopisy děleny podle rizika, emitenta, doby splatnosti a podle způsobu úročení. Mimo tyto skupiny lze v literatuře najít celou řadu dalších dělení, např. podle podoby.

Hledejte pojem Dluhopis v následujících vyhledávačích

Hledat termín Dluhopis ve Wikizdrojích

Najít termín Dluhopis ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat heslo Dluhopis na Google obrázcích

Hledat videa s názvem Dluhopis na Youtube

Zkusit najít frázi Dluhopis ve vyhledávači Qwant

Vyhledat heslo Dluhopis na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Dluhopis například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve Wikislovníku, ve fulltextu Yahoo.com nebo v Google překladači.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit co je to Dluhopis? resp. co se přesně ukrývá za slovem Dluhopis? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Dluhopis, odpověď na dotaz co je to Dluhopis?. Víte např. kdo to je Recep Tayyip Erdogan? Znáte a víte kdo je Cracker? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. podle různých oborů. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Dluhopis i jinde než v sekci než v ekonomie. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na popisy termínů, definice odborných pojmů, významy slov, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Víte, kdo je to stalker? Jedná se pojem související se zločinem. Nejen tento pojem naleznete na stránkách s názvem Kdo je to?