Co je to?
Definice výrazu, termínu Dluhopis. Co znamená odborný pojem Dluhopis z kategorie Ekonomie?

Co je Dluhopis?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Dluhopis

Dluhopis, jinak též obligace, je druh cenného papíru. Jedná se o dluhový cenný papír, který vyjadřuje právo na splacení dlužné částky a vyplacení stanovených výnosů. Emitent musí splnit všechny závazky vůči věřiteli. Splatnost je pevně stanovena. Dluhopisy mívají vysokou nominální hodnotu.
Dluhopisy představují výhodnou formu investice. Pokud si věřitel vybírá spolehlivé emitenty, může mít pravidelný vyšší zisk. S dluhopisy se většinou obchoduje mimo burzu.


Co je to Dluhopis? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Dluhopis. Co znamená odborný pojem Dluhopis z kategorie Ekonomie?

Neručíme za aktuálnost a správnost uvedených informací, chyby vyhrazeny. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Sdílejte tuto stránku se slovem Dluhopis se známými na sociálních sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Heslo Dluhopis je v kategorii ekonomie

Klíčová slova: význam pojmu, názvosloví, odborný výraz, odborné názvosloví, ekonomie, význam slova, Dluhopis, heslo, definice pojmu, synonymum, definice, informace, termín, lexikon, pojem, co znamená, přesný význam, terminologie


Pojem Dluhopis je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

V online encyklopedii Wikipedia se o slovu Dluhopis můžete dozvědět následující

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Dluhopis je cenný papír na řad, s nímž je spojeno právo na splacení dlužné částky a případně vyplacení stanovených výnosů a další povinnosti. Dluhopisy typicky emituje stát, místní samospráva nebo obchodní společnosti.
Dluhopisy lze dělit podle několika kritérií, nejčastěji jsou dluhopisy děleny podle rizika, emitenta, doby splatnosti a podle způsobu úročení. Mimo tyto skupiny lze v literatuře najít celou řadu dalších dělení, např. podle podoby.

Další zdroje informací o slovu Dluhopis

Vyhledat pojem Dluhopis ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Dluhopis ve Wikimedia Commons

Najít výraz Dluhopis ve vyhledávači Yandex

Najít termín Dluhopis na Google obrázcích

Najít termín Dluhopis na Google.cz

Hledat videa s názvem Dluhopis na Youtube

Dál můžete zkusit hledat slovo Dluhopis například ve Wikislovníku, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Microsoft Bing, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v projektu slovnik.cz.

Vybrané termíny, slova, pojmy

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku co to je Dluhopis? resp. jaká je definice slova Dluhopis? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Dluhopis, odpověď na dotaz co je to Dluhopis?. Víte např. kdo to je Nadutec? Znáte a víte kdo je Cracker? Nemáme možnost pravidelné aktualizace článků. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Radíme proto zkusit hledat pojem Dluhopis v dalších sekcích tohoto webu, v jiné kategorii než je ekonomie. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, sloupcové grafy, dluhopis, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, vážení návštěvníci, děkujeme za návštěvu webových stránek shromažďujících definice odborných pojmů, významy slov, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Víte, kdo je to stalker? Jedná se pojem související se zločinem. Nejen tento pojem naleznete na stránkách s názvem Kdo je to?