Co je to?
Odborný výraz, definice slova Deviza. Co znamená slovo Deviza z kategorie Ekonomie?

Co je Deviza?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Deviza?

Deviza je termín, který označuje úvěrový a platební dokument vyjádřený v cizí měně. Může se jednat o šek, směnku, dluhopis nebo akcii. Opakem devizy je valuta. Valuta představuje cizí měnu v hotovosti.
V přeneseném smyslu znamená deviza "přednost", "klad", "plus". Např. jeho největší devizou je přesný odhad situace; tzn. deviza v tomto kontextu znamená něco, čím daná osoba vyniká nad ostatními.


Co je to Deviza? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Deviza. Co znamená slovo Deviza z kategorie Ekonomie?

Uvedené texty jsou poskytovány bez záruky. Mohou obsahovat faktické, resp. pravopisné chyby za něž se předem omlouváme. Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Tento text (Deviza) můžete sdílet s přáteli na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Heslo Deviza patří do kategorie ekonomie

Klíčová slova: ekonomie, wiki, odborné názvosloví, ekonomie, význam, popis, slovník, co je to Deviza?, informace, význam pojmu, přesný význam, synonymum, formulace, význam slova, pojem, odborný výraz, Deviza, přesný výraz


Pojem Deviza je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co píše online projekt Wikipedia o pojmu Deviza?

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Deviza je bezhotovostní forma pohledávky na cizí měnu. Mezi devizy patří například šek, směnka, cenný papír k umoření, splatný kupón akcie nebo dluhopis. Hlavní formou deviz jsou vklady tuzemských bank u zahraničních bank v cizí měně. Hotovostním protějškem devizy je valuta, představující hotové peníze v zahraniční měně.

Více informací o slovu Deviza doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Zkusit najít pojem Deviza ve Wikizdrojích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Deviza ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat pojem Deviza ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat výraz Deviza ve vyhledávači Yandex

Najít termín Deviza ve vyhledávači Qwant

Hledat pojem Deviza ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Deviza například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Google obrázcích, ve Wikislovníku nebo v Google překladači.

Náhodné pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Nyní už nejspíš víte jaký je přesný význam slova Deviza? resp. jaký je přesný význam slova Deviza? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Deviza, odpověď na dotaz co je to Deviza?. Víte např. kdo to je Rak? Znáte a víte kdo je Jaromír Soukup? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto též hledat synonymum ke slovu Deviza v jiné sekci než ekonomie. Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, významy slov, popisy termínů, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Víte, kdo je to chachar? nebo kdo je socka? Nejen tyto hanlivé pojmy naleznete na těchto stránkách.