Co je to?
Odborný výraz, definice slova Deviza. Co znamená pojem Deviza z kategorie Ekonomie?

Co je Deviza?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Deviza?

Deviza je termín, který označuje úvěrový a platební dokument vyjádřený v cizí měně. Může se jednat o šek, směnku, dluhopis nebo akcii. Opakem devizy je valuta. Valuta představuje cizí měnu v hotovosti.
V přeneseném smyslu znamená deviza "přednost", "klad", "plus". Např. jeho největší devizou je přesný odhad situace; tzn. deviza v tomto kontextu znamená něco, čím daná osoba vyniká nad ostatními.


Co je to Deviza? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Deviza. Co znamená pojem Deviza z kategorie Ekonomie?

Žádným způsobem neručíme za informace nebo obsah uvedený na těchto internetových stránkách. Sepsáno redaktory Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Deviza s vašimi známými a kamarády na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Heslo Deviza se nachází v sekci ekonomie

Klíčová slova: vysvětlení, odborný výraz, informace, ekonomie, Deviza, přesný význam, lexikon, slovník, co to je, slovo, co je to Deviza?, terminus technicus, ekonomie, wiki, odborné názvosloví, co znamená, popis, definice pojmu


Pojem Deviza je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Deviza? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Deviza je bezhotovostní forma pohledávky na cizí měnu. Mezi devizy patří například šek, směnka, cenný papír k umoření, splatný kupón akcie nebo dluhopis. Hlavní formou deviz jsou vklady tuzemských bank u zahraničních bank v cizí měně. Hotovostním protějškem devizy je valuta, představující hotové peníze v zahraniční měně.

Další možné informační zdroje

Najít slovo Deviza ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit najít termín Deviza ve Wikizdrojích

Hledat heslo Deviza ve vyhledávači Qwant

Hledat slovo Deviza ve Wikislovníku

Vyhledat slovo Deviza ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Deviza ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Deviza například v Microsoft Bing, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve fulltextu Yahoo.com, ve fulltextu Google.cz nebo v Lingea slovnících.

Výběr z nejčastěji hledaných slov

Na této webové stránce jste se dozvěděli jaký je přesný význam slova Deviza? resp. co znamená slovo Deviza? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Deviza, odpověď na dotaz co je to Deviza?. Víte např. kdo to je Karel Fiala? Znáte a víte kdo je Jaromír Soukup? Není v našich silách pravidelně aktualizovat texty na tomto webu. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je ekonomie. Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, porovnání grafů, deviza, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, významy slov, zajímavosti, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Víte, kdo je to chachar? nebo kdo je socka? Nejen tyto hanlivé pojmy naleznete na těchto stránkách.