Co je to?
Odborný výraz, definice slova Cenný papír. Co znamená pojem Cenný papír z kategorie Ekonomie?

Co je Cenný papír?

Co znamená výraz, termín, pojem, definice slova Cenný papír?

Cenný papír je definován zákonem o cenných papírech. Může se jednat o akcie, podílové listy, zatimní listy, dluhopisy, různé druhy kuponů, směnky, šeky a další listiny. Hodnotou cenného papíru je částka na něm uvedená.
Cenné papíry se dělí na dvě základní skupiny. Jedná se o cenné papíry na jméno, ne doručitele nebo na řad. Cenný papír na jméno obsahuje jméno oprávněné osoby a není převoditelný. Cenný papír na doručitele nemá určenou osobu a plní se předložiteli. Cenný papír na řad má určenu oprávněnou osobu a je převoditelný.


Co je to Cenný papír? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Cenný papír. Co znamená pojem Cenný papír z kategorie Ekonomie?

Přes maximální snahu a opakovanou kontrolu mohou být některé informace nesprávné, nepřesné či neaktuální. Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Text s definicí výrazu Cenný papír doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Termín Cenný papír se nachází v sekci ekonomie

Klíčová slova: heslo, popis, odborný výraz, definice, ekonomie, terminologie, termín, názvosloví, synonymum, odborné názvosloví, co je to Cenný papír?, slovo, co to je, slovník, význam pojmu, pojem, ekonomie, definice pojmu


Pojem Cenný papír je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co se píše ve Wikipedii o pojmu Cenný papír?

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Cenný papír je listina či listinu nahrazující záznam (= evidence), které inkorporují (obsahují) soukromé právo a toto právo je se svým nosičem pevně spjato. Společnost nebo jiný subjekt vydávající cenný papír se nazývá emitent. Cenný papír je listina, která je bezprostředním nositelem práva. Představuje dokument, s nímž je svázána určitá hodnota, majetek a majetkový prospěch.

Další zdroje informací

Zkusit najít frázi Cenný papír ve Wikislovníku

Vyhledat pojem Cenný papír ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Cenný papír ve Wikimedia Commons

Najít pojem Cenný papír ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Najít slovo Cenný papír ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat heslo Cenný papír na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Cenný papír například ve ruském vyhledávači Yandex, v Google překladači, v evropském vyhledávači Qwant, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodných výběr odborných termínů, pojmů a hesel

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku co znamená Cenný papír? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Cenný papír? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Cenný papír, odpověď na dotaz co je to Cenný papír?. Víte např. kdo to je Ben Foster? Znáte a víte kdo je Vladimir Iljič Lenin? Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. v různých oborech lidské činnosti. Můžete se proto pokusit najít heslo Cenný papír i v jiné sekci než v ekonomie. Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Takovéto texty spadají pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, nezbývá než vám poděkovat za návštěvu stručného webového slovníku, který se zaměřuje na popisy termínů, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, významy slov, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Vzpomněli byste si na vyjmenovaná slova? Znáte vyjmenovaná slova po B nebo po M?