Co je to?
Odborný výraz, definice slova Cenný papír. Co znamená pojem Cenný papír z kategorie Ekonomie?

Co je Cenný papír?

Co znamená termín Cenný papír? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Cenný papír je definován zákonem o cenných papírech. Může se jednat o akcie, podílové listy, zatimní listy, dluhopisy, různé druhy kuponů, směnky, šeky a další listiny. Hodnotou cenného papíru je částka na něm uvedená.
Cenné papíry se dělí na dvě základní skupiny. Jedná se o cenné papíry na jméno, ne doručitele nebo na řad. Cenný papír na jméno obsahuje jméno oprávněné osoby a není převoditelný. Cenný papír na doručitele nemá určenou osobu a plní se předložiteli. Cenný papír na řad má určenu oprávněnou osobu a je převoditelný.


Co je to Cenný papír? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Cenný papír. Co znamená pojem Cenný papír z kategorie Ekonomie?

Při tvorbě obsahu (textů a obrázků) bylo postupováno s maximální péčí, ale přesto nelze zcela vyloučit možnost výskytu chyb. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Text s definicí výrazu Cenný papír doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Pojem Cenný papír se nachází v sekci ekonomie

Klíčová slova: co znamená, definice pojmu, heslo, slovo, wiki, Cenný papír, informace, lexikon, přesný význam, pojem, odborný výraz, termín, význam pojmu, formulace, vysvětlení, terminologie, ekonomie, co to je


Pojem Cenný papír je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Cenný papír? Definice termínu, výrazu z Wikipedie

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Cenný papír je listina či listinu nahrazující záznam (= evidence), které inkorporují (obsahují) soukromé právo a toto právo je se svým nosičem pevně spjato. Společnost nebo jiný subjekt vydávající cenný papír se nazývá emitent. Cenný papír je listina, která je bezprostředním nositelem práva. Představuje dokument, s nímž je svázána určitá hodnota, majetek a majetkový prospěch.

Více informací o slovu Cenný papír doporučujeme hledat v těchto zdrojích

Zkusit najít termín Cenný papír ve Wikislovníku

Hledat termín Cenný papír ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít výraz Cenný papír na Google obrázcích

Najít slovo Cenný papír ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Cenný papír ve Wikimedia Commons

Najít slovo Cenný papír ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Cenný papír například ve videích na Youtube, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, v Microsoft Bing nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku jaký je význam slova Cenný papír? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Cenný papír? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Cenný papír, odpověď na dotaz co je to Cenný papír?. Víte např. kdo to je Šimon Bílý? Znáte a víte kdo je Vladimir Iljič Lenin? Nemáme prostředky na pravidelnou aktualizace textů. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Cenný papír i jinde než v sekci než v ekonomie. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, americky dolar, cenný papír, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na slovníková hesla, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Vzpomněli byste si na vyjmenovaná slova? Znáte vyjmenovaná slova po B nebo po M?