Co je to?
Odborný výraz, definice slova Alokace. Co znamená pojem Alokace z kategorie Ekonomie?

Co je Alokace?

Co znamená termín, slovo, definice pojmu Alokace?

Alokace je pojem pocházející z latiny, ze slova locus, místo. Obecně se jedná o přidělení určitého množství zdrojů příjemci. Tím může být například instituce, nějaký proces nebo projekt. Toto přidělení se může odehrávat prostřednictvím trhu, výroba se řídí poptávkou. Alokace se objevuje ve více oblastech. V investicích jde o to, rozhodnout se, kde se bude investovat. Vzhledem k tomu, že většina investorů dává přednost investovat tam, kde je vyšší zisk a poměrně rychlá návratnost, vstupuje do alokací stát podporou investic ve veřejném zájmu. Další oblastí je alokace rizik, kdy jde o rozdělení možných rizik mezi účastníky projektu.
V sektoru vysílání jde o alokaci vysílacích kmitočtů a pásem, kdy se rozhoduje o umístění, výkonu a používání vysílače různými subjekty. Alokace využívá i strategické plánování větších projektů, v nichž nejde pouze o hledisko hospodářské. Přidělení prostředků hardware a software k procesům a úlohám využívají i operační systémy. Alokace mohou být různých typů, prostředky, které se použijí pouze jednou nebo takové, které lze využívat opakovaně, prostředky přidělované pouze na počet nebo zcela individuálně.


Co je to Alokace? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Alokace. Co znamená pojem Alokace z kategorie Ekonomie?

Neručíme za úplnost, správnost, přesnost ani aktuálnost zde uvedených informací. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Text s definicí výrazu Alokace doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Pojem Alokace se nachází v sekci ekonomie

Klíčová slova: terminologie, definice pojmu, slovo, definice, odborné názvosloví, wiki, co znamená, pojem, význam, přesný výraz, heslo, lexikon, informace, význam pojmu, ekonomie, přesný význam, význam slova, termín


Pojem Alokace je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Alokace píše následující

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Alokace (z lat. locus, místo) znamená přidělení omezených zdrojů nějakému projektu, procesu, instituci a podobně. Důležitým prostředkem alokace zdrojů v hospodářství je trh, kde se podle Ludwiga von Misese realizuje „vláda spotřebitelů“: o alokaci zdrojů do produkce rozhoduje poptávka.

Odkazy na jiné online zdroje a weby

Zkusit najít frázi Alokace ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat frázi Alokace ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat výraz Alokace ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat slovo Alokace ve vyhledávači Yahoo

Hledat heslo Alokace ve Wikislovníku

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Alokace ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Alokace například v evropském vyhledávači Qwant, v nabídce zboží na Heureka.cz, v Google obrázcích, v Microsoft Bing nebo v Google překladači.

Náhodné pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Teďka už zajisté víte jaký je význam slova Alokace? resp. co vlastně znamená slovo Alokace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Alokace, odpověď na dotaz co je to Alokace?. Víte např. kdo to je Nevěrník? Znáte a víte kdo je Jitka Ježková? Doufáme, že chápete, že není v našich silách provádět pravidelnou aktualizaci všech pojmů. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste proto též hledat synonymum ke slovu Alokace v jiné sekci než ekonomie. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Takový text je šířen pod licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, americky dolar, alokace, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, musíme vám poděkovat za návštěvu internetového encyklopedického slovníku, který se zaměřuje na popisy termínů, slovníková hesla, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Nezapomeňte navštívit partnerskou stránku s tapetami na plochu PC. Na výběr máte z stovky kvalitních fotografií ve vysokých rozlišeních.