Co je to?
Výraz, termín, definice slova Wrestling. Co znamená odborný pojem Wrestling z kategorie Sport?

Co je Wrestling?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Wrestling

Wrestling znamená zápas. Může se jednat o profesionální nebo individuální wrestling. V profesionálním wrestlingu se zápasí ve předem dohodnutých soubojích. Wrestling je oblíbený celosvětově, nejrozšířenější je v USA, Mexiku, Japonsku a Kanadě. Jedná se o zápas a ztvárnění příběhu, wrestling tedy není jen sport, ale obsahuje i dramatické prvky.
Může jít i o individuální zápas v různých podobách. Cílem je vyřazení protivníka z boje, většinou musí být bojovník vytlačen s daného prostoru nebo se musí dotknout země určitou částí těla. V tomto druhu sportu dochází ke zraněním i úmrtí.


Co je to Wrestling? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Wrestling. Co znamená odborný pojem Wrestling z kategorie Sport?

Neručíme za pravdivost uvedených informací. Text vytvořen pro Superia.cz

Líbí se vám definice pojmu Wrestling? Pak se o ní podělte s vašimi přáteli na Twitteru, Redditu nebo Facebooku.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Termín Wrestling je v kategorii sport

Klíčová slova: wiki, odborný výraz, slovník, co je to Wrestling?, terminologie, sport, heslo, názvosloví, odborné názvosloví, význam slova, formulace, vysvětlení, lexikon, pojem, synonymum, termín, definice pojmu, význam


Pojem Wrestling je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o heslu Wrestling dozvíte následující

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Profesionální wrestling (česky: profesionální zápas, wrestling nebo zkráceně pro wrestling/profi wrestling) je soutěžní profesionální sport, kde jsou zápasy předem domluvené. Wrestling obsahuje prvky sportu a souboje a je oblíbenou zábavou po celém světě, ale nejrozšířenější je v USA, Kanadě, Japonsku a Mexiku. Od 60. do 70. let minulého století byl velmi populární i v Brazílii, kde byl vysílán v programu Telecatch. Přestože wrestling začínal jako pouťová a cirkusová atrakce, jedná se dnes o multimiliardový průmysl, který vydělává na lístcích, smlouvách s televizemi, výrobcích DVD a PPV (pořady, kde se platí za zhlédnutí (anglicky pay-per-view)).

Odkazy na jiné weby a vyhledávače

Najít pojem Wrestling ve Wikislovníku

Zkusit najít slovo Wrestling ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít výraz Wrestling ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat slovo Wrestling na Google obrázcích

Hledat termín Wrestling ve Wikizdrojích

Zkusit najít termín Wrestling ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Wrestling například v metavyhledávači Info.com, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Doporučené odborné pojmy, termíny, výrazy a hesla

Teď už víte co znamená Wrestling? resp. co označuje slovo Wrestling? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Wrestling, odpověď na dotaz co je to Wrestling?. Víte např. kdo to je Ayn Randová? Znáte a víte kdo je Megan Fox? Informace uvedené zde mohou být zastaralé či neaktuální. Texty neaktualizujeme pravidelně. v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto hledat termín Wrestling hledat i v jiných kategoriích (než sport). Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. Takovéto texty spadají pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, významy slov, popisy termínů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Oblíbenou prázdninovou destinací Čechů je Chorvatsko. Na tomto webu se o něm dozvíte mnoho zajímavostí.