Co je to?
Definice výrazu, termínu Exhibice. Co znamená odborný pojem Exhibice z kategorie Sport?

Co je Exhibice?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Exhibice

Exhibice je pojem pocházející z latiny. Označuje se tak určité předvedení nebo ukázka neobvyklého nebo mimořádného výkonu člověka. Ve sportu se často vyskytuje exhibiční vystoupení, které následuje po konci utkání nebo jiné sportovní soutěže.
Exhibice nese označení také podle druhu sportu. Někdy je takto označováno celé utkání nebo dokonce celá série sportovních událostí.


Co je to Exhibice? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Exhibice. Co znamená odborný pojem Exhibice z kategorie Sport?

Vyhrazujeme si možnost chyb v uvedených textech. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Sdílejte tuto stránku se slovem Exhibice se známými na Twitteru, Redditu, Pinterestu, Facebooku nebo na jiných, zde neuvedených sociálních sítích.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Výraz Exhibice je v kategorii sport

Klíčová slova: terminologie, popis, význam, vysvětlení, co je to Exhibice?, terminus technicus, Exhibice, sport, co znamená, synonymum, wiki, heslo, pojem, co to je, definice pojmu, slovo, odborný výraz, informace


Pojem Exhibice je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co se můžete dočíst ve Wikipedii o termínu Exhibice?

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Exhibice (lat. z exhibeo, vyzvedávám, předvádím) je ukázka, předvedení, demonstrace nějakého mimořádného nebo vynikajícího lidského výkonu. Může to být:

♦ exhibiční vystoupení – například v některých odvětvích sportu, zde obvykle až po ukončení sportovních soutěží jako je kupříkladu krasobruslení (krasobruslařská exhibice) nebo gymnastika.
♦ přátelské utkání – sportovní utkání, například NHL All-Star Game v hokeji či tenisová „Bitva povrchů“
♦ v přeneseném významu – okázalé vystupování, jednání, předvádění sebe sama (záměrně přehnané chování), které má za cíl na dotyčného upoutat zájem či pozornost jeho okolí

Jiné informační zdroje o pojmu Exhibice

Vyhledat termín Exhibice ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Vyhledat heslo Exhibice ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat heslo Exhibice ve Wikislovníku

Vyhledat slovo Exhibice ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem Exhibice na Youtube

Vyhledat výraz Exhibice ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Exhibice například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, ve fulltextu Yahoo.com nebo v projektu slovnik.cz.

Náhodná hesla, významy slov, odborných termíny, výrazy a pojmy

Teďka již bezesporu víte co znamená slovo Exhibice? resp. jaký je význam pojmu Exhibice? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Exhibice, odpověď na dotaz co je to Exhibice?. Víte např. kdo to je Úchyl? Znáte a víte kdo je Nikola Buranská? Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Proto případně zapátrejte i v jiných kategoriích (než sport). U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, hokejka na lední hokej, exhibice, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího významy slov, slovníková hesla, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Pýcha, pytel, pysk ... Víte jak to pokračuje dál? Pokud ne, odpověď naleznete tady.