Co je to?
Odborný výraz, definice slova Baseball. Co znamená pojem Baseball z kategorie Sport?

Co je Baseball?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Baseball

Baseball je označení pro kolektivní hru, při které se používá míč a pálka. Hrají vždy dvě družstva, každé má 9 hráčů. Hráč, který útočí, se nazývá pálkař, protihráč je nadhazovač. Ten nadhazuje míč, pálkař se tento míč snaží zasáhnout a odpálit ho do hřiště. Pálkař se snaží oběhnout mety – ty jsou 4 – bez toho, aby byl v autu. Když se mu to podaří, má jeho družstvo bod. Jde o to, aby družstvo získalo vyšší počet bodů než soupeř.
Pole má dvě části, vnitřní a vnější. Hra se skládá z devíti směn, směna znamená vystřídání všech hráčů mužstva. Velmi populární je tento sport ve Střední a Jižní Americe, v USA, Kanadě, Austrálii, východní Asii i JAR. Vrcholnou baseballovou soutěží je Major League Baseball a její Světová série. Ta se odehrává v Severní Americe.


Co je to Baseball? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Baseball. Co znamená pojem Baseball z kategorie Sport?

Neručíme za úplnost, správnost, přesnost ani aktuálnost zde uvedených informací. Text vytvořen pro server Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Baseball s vašimi známými a kamarády na Pinterestu, Redditu, Twitteru anebo na Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Pojem Baseball se nachází v sekci sport

Klíčová slova: vysvětlení, význam, Baseball, slovo, synonymum, heslo, pojem, terminologie, odborné názvosloví, význam pojmu, význam slova, co znamená, odborný výraz, co je to Baseball?, terminus technicus, definice pojmu, sport, názvosloví


Pojem Baseball je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Baseball píše následující

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Baseball je kolektivní pálkovací míčová hra, při níž se útočící hráč (pálkař) snaží pálkou zasáhnout míč nadhozený bránícím nadhazovačem. Ve hře proti sobě stojí 2 družstva, která mají po 9 hráčích. Cílem hry je získat více bodů, než má soupeřící tým. Pokud pálkař oběhne všechny čtyři mety, aniž by byl vyautován, jeho družstvo získává bod.

Linky na jiné informační zdroje

Hledat videa s názvem Baseball na Youtube

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Baseball ve vyhledávači DuckDuckGo

Hledat heslo Baseball ve vyhledávači Yandex

Hledat výraz Baseball ve Wikizdrojích

Hledat termín Baseball na Google.cz

Zkusit najít Baseball ve vyhledávači Qwant

Dál můžete zkusit hledat slovo Baseball například v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, v ABC slovníku cizích slov a synonym, v Microsoft Bing, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Doporučujeme tyto odborné pojmy, výrazy a termíny

Teď už znáte odpověď na otázku co je to Baseball? resp. co se skrývá pod slovem Baseball? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Baseball, odpověď na dotaz co je to Baseball?. Víte např. kdo to je Jára Cimrman? Znáte a víte kdo je Michelle Rodriguez? Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. podle různých oborů. Hledejte proto odborný pojem i jinde než v sekci sport. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, významy slov, definice odborných pojmů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Víte, co je to viz? Víte, že se nejedná o zkratku?