Co je to?
Výraz, termín, definice slova Kotilion. Co znamená odborný pojem Kotilion z kategorie Kultura?

Co je Kotilion?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Kotilion

Kotilion je pojmenování pro společenský tanec, který se vznikl v 18. století ve Francii a stal se velmi populárním v celé Evropě. Jeho charakteristickým znakem je elegance a ceremoniální ráz. Tento tanec býval součástí formálních večírků a kulturních událostí. I když tento tanec v moderní době značně ztrácí popularitu, přesto se s ním lze setkat například na historických tanečních festivalech, bálech a ve folklorních společnostech, které udržují tradici kotilionu i dalších starších tanců. Jde o skupinový tanec, ve kterém se účastníkům přidělují partneři a taneční figury jsou předem určeny. Typický kotilionový soubor tvoří osm nebo více párů, které jsou uspořádány do formace. Většinou jsou páry rozděleny do dvou řad, často nazývaných délkové nebo čtvercové. Kotilionový tanec se skládá z různých figur, které se provádějí podle přesně stanoveného choreografického schématu. Každá figura má svůj název a tanečníci se postupně pohybují podle pokynů tanečního mistra nebo hudby. Mezi oblíbené figury patří tzv. velký kruh, otočka zády k zádům, přeskok nebo promenáda. Během tance se mění partneři a uspořádání tanečníků ve formaci. Tím se dává příležitost všem účastníkům tančit s různými partnery a prozkoumat různé kombinace figur.
Hudba pro kotilion je obvykle psána ve formě kvadril, což je hudební skladba rozdělená do čtyř částí, z nichž každá odpovídá jedné taneční figuře. Tato hudba může zahrnovat různé žánry a styly, včetně klasické hudby, lidových melodií nebo dobových populárních písní. Kotilion vyžaduje přesnost, koordinaci a spolupráci mezi tanečníky. Je to společenský tanec, který přispívá k vytváření příjemné atmosféry a interakcí mezi účastníky.

Co je to Kotilion? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Kotilion. Co znamená odborný pojem Kotilion z kategorie Kultura?

Chyby vyhrazeny. Neručíme za faktickou přednost a aktuálnost informací. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Definici pojmu Kotilion sdílejte s rodinou a kamarády na sociálních sítích Twitter, Facebook, Pinterest a Reddit.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu  

Výraz Kotilion je v kategorii kultura

Klíčová slova: slovník, přesný výraz, termín, definice, význam pojmu, význam, wiki, formulace, co znamená, odborný výraz, terminus technicus, co je to Kotilion?, definice pojmu, slovo, co to je, synonymum, Kotilion, heslo


Pojem Kotilion je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Hledejte výraz Kotilion v dalších zdrojích

Vyhledat pojem Kotilion ve vyhledávači Yandex

Najít pojem Kotilion ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Hledat heslo Kotilion ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Vyhledat výraz Kotilion na Google obrázcích

Vyhledat výraz Kotilion na Google.cz

Zkusit najít pojem Kotilion ve fulltextu Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Kotilion například v Microsoft Bing, v projektu slovnik.cz, v metavyhledávači Info.com, ve videích na Youtube nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Nyní už nejspíš víte co znamená slovo Kotilion? resp. jaký je přesný význam slova Kotilion? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Kotilion, odpověď na dotaz co je to Kotilion?. Víte např. kdo to je Bonnie Wright? Znáte a víte kdo je Sandra Menges? Texty bohužel nestíháme pravidelně upravovat, proto mohou obsahovat zastaralé, neaktuální, neplatné nebo nepřesné údaje. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Kotilion i jinde než v sekci než v kultura. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, Historické muzeum, kotilion, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu stručného encyklopedického slovníku, který se zaměřuje především na definice odborných pojmů, slovníková hesla, významy slov, popisy termínů, zajímavosti, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Vzpomenete si na barvy estonské státní vlajky nebo Bulharska? Pokud tápete, podívejte se na odpověď sem.