Co je to?
Výraz, termín, definice slova MeToo. Co znamená odborný pojem MeToo z kategorie Politika?

Co je MeToo?

Co znamená termín, výraz, pojem, vysvětlení hesla MeToo?

MeToo je název kampaně, která má upozorňovat na problematiku sexuálního obtěžování. Svůj prostor zde najdou oběti sexuálního napadení i obtěžování.
MeToo v překladu znamená já taky a velmi rychle se rozšířila a stala populární prostřednictvím médií a sociálních sítí. Jejím počátkem byla aféra amerického producenta H. Weinsteina a dostala se i do Evropy. Obviněných je stále více, patří k nim velmi známé osobnosti.


Co je to MeToo? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova MeToo. Co znamená odborný pojem MeToo z kategorie Politika?

Omlouváme se za případné chyby, které se mohou vyskytnout na našich webových stránkách. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Definici pojmu MeToo sdílejte s rodinou a kamarády na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Heslo MeToo je v kategorii politika

Klíčová slova: odborný výraz, odborné názvosloví, terminus technicus, co je to MeToo?, definice pojmu, formulace, pojem, informace, slovník, definice, vysvětlení, MeToo, přesný výraz, termín, terminologie, co znamená, politika, slovo


Pojem MeToo je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem MeToo? Definice slova, termínu z Wikipedie

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Hnutí Me Too je společenské hnutí, které bojuje proti sexuálnímu obtěžování a zneužívání, a kde ženy, které byly v minulosti obtěžovány, sdílí své příběhy na sociálních sítích. Poprvé dnes už známá fráze Me Too byla ve stejném kontextu použita aktivistkou a obětí sexuálního zneužití Taranou Burke na svém účtu Myspace v roce 2006.
Hnutí Me Too se začalo šířit kvůli kauze Harveyho Weinsteina, který byl obviněn ze sexuálního zneužívání a násilí na několika desítkách žen, které zaměstnával. Na Weinsteinovy činy upozornil investigativní novinář Ronan Farrow, který za svou reportáž obdržel Pullitzerovu cenu. V říjnu roku 2017 napsala americká herečka Alyssa Milano na Twitter „Pokud by všechny ženy, které byly někdy sexuálně zneužity nebo obtěžovány, napsaly na svou sociální síť „Me too“, možná by si lidé uvědomili závažnost problému.“ Následovaly spousty statusů, mezi nimi například od Gwyneth Paltrow, Jennifer Lawrence, Ashley Judd nebo Uma Thurman.

Hledejte pojem MeToo v následujících vyhledávačích

Zkusit najít MeToo ve vyhledávači Qwant

Hledat heslo MeToo ve fulltextu Seznam.cz

Hledat videa s názvem MeToo na Youtube

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem MeToo ve Wikimedia Commons

Zkusit najít slovo MeToo ve vyhledávači Yandex

Hledat pojem MeToo ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo MeToo například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Google překladači, v Microsoft Bing, v metavyhledávači Info.com nebo v Lingea slovnících.

Jaké pojmy, odborné termíny a hesla lidé hledají?

Teď už víte co to je MeToo? resp. co označuje slovo MeToo? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu MeToo, odpověď na dotaz co je to MeToo?. Víte např. kdo to je Adéla Gondíková? Znáte a víte kdo je Božena Komárková? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Vyzkoušet tak můžete i příslušná homonyma a synonyma v jiných sekcích než politika. Některé texty jsme rozšířili i o krátkou citaci z Wikipedia.cz. K této citaci vždy uvádíme i odkaz na konkrétní stránku. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Generálka, meToo, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje popisy termínů, zajímavosti, významy slov, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Být, bydlit, obyvatel ... Vzpomenete si ještě na všechna vyjmenovaná slova po B?