Co je to?
Výraz, termín, definice slova Občanské sdružení. Co znamená odborný pojem Občanské sdružení z kategorie Politika?

Co je Občanské sdružení?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Občanské sdružení?

Občanské sdružení je název pro neziskovou organizaci. Pravidla pro založení a fungování občanského sdružení upravuje zákon o sdružování občanů. Tato právní forma neziskové organizace je u nás nejrozšířenější, je ji možno použít i pro prosazení určitých myšlenek nebo snahy získat nějaký vliv.
Vzhledem k neziskovosti musí toto sdružení všechny získané prostředky používat jen pro vlastní rozvoj. Může jít o různé kluby, spolky, svazy a podobně.


Co je to Občanské sdružení? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Občanské sdružení. Co znamená odborný pojem Občanské sdružení z kategorie Politika?

Přes veškerou pečlivost mohou texty chyby. Za případné faktické nebo pravopisné chyby se dopředu omlouváme. Uvedený text sepsán reaktory Superia.cz

Definici pojmu Občanské sdružení sdílejte s rodinou a kamarády na společených (komunitních, sociálních) webech jako je Facebook, Reddit, síť X (Twitter) nebo Pinterest.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu      

Pojem Občanské sdružení je v kategorii politika

Klíčová slova: význam slova, co je to Občanské sdružení?, pojem, terminus technicus, lexikon, co to je, politika, názvosloví, politika, Občanské sdružení, heslo, odborný výraz, definice pojmu, co znamená, informace, význam, termín, slovo


Pojem Občanské sdružení je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Občanské sdružení?

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Termín občanské sdružení, nahrazovaný v textech zákonů i krátkým označením sdružení, byl zaveden československým zákonem č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů. Občanské sdružení vznikalo registrací stanov u Ministerstva vnitra. Občanská sdružení podle tohoto zákona existovala v České republice od roku 1990, od počátku roku 2014 se sdružení podle nového občanského zákoníku považují za spolky a ve lhůtě stanovené zákonem tomu musí přizpůsobit i své názvy a stanovy.

Linky na jiné informační zdroje

Najít výraz Občanské sdružení ve vyhledávači Yahoo

Zkusit najít termín Občanské sdružení ve Wikislovníku

Vyhledat heslo Občanské sdružení ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít Občanské sdružení ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít výraz Občanské sdružení ve vyhledávači Qwant

Hledat termín Občanské sdružení ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Občanské sdružení například ve fulltextu Google.cz, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve vyhledávači Seznam.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov nebo v projektu slovnik.cz.

Podívejte se také na tyto odborné výrazy, pojmy, termíny a slova

Text na této internetové stránce vám umožnil zjistit co je to Občanské sdružení? resp. co se přesně ukrývá za slovem Občanské sdružení? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Občanské sdružení, odpověď na dotaz co je to Občanské sdružení?. Víte např. kdo to je Nevěrník? Znáte a víte kdo je Michal Dlouhý? Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. podle různých oborů. Vyzkoušejte proto i příslušná synonyma a homonyma v jiných sekcích než politika. U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, významy slov, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov, slovníková hesla, popisy termínů s názvem Co Je To?.

Být, bydlit, obyvatel ... Vzpomenete si ještě na všechna vyjmenovaná slova po B?