Co je to?
Výraz, termín, definice slova Schengenský prostor. Co znamená odborný pojem Schengenský prostor z kategorie Politika?

Co je Schengenský prostor?

Co znamená pojem, definice termínu Schengenský prostor?

Schengenský prostor je pojmenování pro území států, které přistoupily k tzv. Schengenské dohodě. Jedná se o většinu evropských států a některá zámořská území. Schengenský prostor zahrnuje hlavně země Evropské unie, i když do něj spadá i několik zemí nečlenských.
Jeho podstatou je to, že obyvatelé tohoto prostoru mohou překračovat státní hranice kdekoli a bez hraniční kontroly. Dohoda o tomto prostoru byla podepsána v roce 1985 v lucemburském Schengenu.


Co je to Schengenský prostor? Význam slova, termín, Výraz, termín, definice slova Schengenský prostor. Co znamená odborný pojem Schengenský prostor z kategorie Politika?

Uvedené informace jsou bez záruky. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Definici pojmu Schengenský prostor sdílejte s rodinou a kamarády na Pinterestu, Redditu, Twitteru anebo na Facebooku.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Pojem Schengenský prostor je v kategorii politika

Klíčová slova: synonymum, wiki, význam, význam slova, terminologie, vysvětlení, formulace, přesný význam, odborné názvosloví, politika, názvosloví, co je to Schengenský prostor?, přesný výraz, definice, význam pojmu, terminus technicus, Schengenský prostor, lexikon


Pojem Schengenský prostor je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Schengenský prostor? Výraz, definice slova z Wikipedie

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Schengenský prostor (zkráceně Schengen [šengen]) je označení pro území 26 evropských států (zemí Schengenské dohody, zkráceně zemí Schengenu), na kterém mohou osoby překračovat hranice smluvních států na kterémkoliv místě, aniž by musely projít hraniční kontrolou.
Prostor se označuje podle vesnice Schengen v Lucembursku, u níž byla 14. června 1985 podepsána Schengenská dohoda a v níž byla 19. června 1990 podepsána prováděcí úmluva. Smluvními státy je 22 zemí, které patří mezi členy Evropské unie, a 4 přidružené neunijní země, členové Evropského sdružení volného obchodu. Do Schengenského prostoru spadají i některá ze zámořských území členských zemí. Schengenský prostor se nekryje s Evropským hospodářským prostorem (svobodný pohyb osob, zboží, služeb a kapitálu), jehož členy jsou všechny země EU a jen 3 země ESVO.

Jiné informační zdroje o pojmu Schengenský prostor

Vyhledat slovo Schengenský prostor na Google obrázcích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Schengenský prostor ve Wikimedia Commons

Vyhledat termín Schengenský prostor ve Wikislovníku

Hledat výraz Schengenský prostor ve vyhledávači Yandex

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Schengenský prostor ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít termín Schengenský prostor ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Schengenský prostor například v evropském vyhledávači Qwant, v Google překladači, v metavyhledávači Info.com, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo v ABC slovníku cizích slov a synonym.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů

Teď už víte jaký je význam slova Schengenský prostor? resp. co označuje slovo Schengenský prostor? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Schengenský prostor, odpověď na dotaz co je to Schengenský prostor?. Víte např. kdo to je Petr Šiška? Znáte a víte kdo je Tomáš Töpfer? Návštěvníci, omluvte nás prosím, že nestíháme pravidelně aktualizovat texty. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Proto případně zapátrejte po pojmu Schengenský prostor i v jiných kategoriích (než politika). U některých pojmů uvádíme i doplňující definici pojmu z Wikipedie včetně odkazu na konkrétní stránku Wikipedie, kde se dočtete více. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Senát, schengenský prostor, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího významy slov, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Máte rádi přírodu a zvířata? Pokud je vaše odpověď ano, určitě si vyberete nějakou pěknou tapetu na plochu vašeho počítače z naší partnerské webové stránky.