Co je to?
Odborný výraz, definice slova Schengenský prostor. Co znamená pojem Schengenský prostor z kategorie Politika?

Co je Schengenský prostor?

Co znamená termín Schengenský prostor? Vysvětlení pojmu, definice hesla

Schengenský prostor je pojmenování pro území států, které přistoupily k tzv. Schengenské dohodě. Jedná se o většinu evropských států a některá zámořská území. Schengenský prostor zahrnuje hlavně země Evropské unie, i když do něj spadá i několik zemí nečlenských.
Jeho podstatou je to, že obyvatelé tohoto prostoru mohou překračovat státní hranice kdekoli a bez hraniční kontroly. Dohoda o tomto prostoru byla podepsána v roce 1985 v lucemburském Schengenu.


Co je to Schengenský prostor? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Schengenský prostor. Co znamená pojem Schengenský prostor z kategorie Politika?

Při tvorbě obsahu (textů a obrázků) bylo postupováno s maximální péčí, ale přesto nelze zcela vyloučit možnost výskytu chyb. Tento text byl napsán redaktory Superia.cz

Text s definicí výrazu Schengenský prostor doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na Pinterestu, Facebooku, Twitteru, Redditu nebo na zde neuvedených společených sítích.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu  

Výraz Schengenský prostor se nachází v sekci politika

Klíčová slova: odborné názvosloví, lexikon, formulace, pojem, definice pojmu, terminus technicus, politika, heslo, názvosloví, význam, přesný výraz, wiki, popis, Schengenský prostor, odborný výraz, definice, slovo, termín


Pojem Schengenský prostor je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co se můžete dočíst ve Wikipedii o termínu Schengenský prostor?

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Schengenský prostor (zkráceně Schengen [šengen]) je označení pro území 26 evropských států (zemí Schengenské dohody, zkráceně zemí Schengenu), na kterém mohou osoby překračovat hranice smluvních států na kterémkoliv místě, aniž by musely projít hraniční kontrolou.
Prostor se označuje podle vesnice Schengen v Lucembursku, u níž byla 14. června 1985 podepsána Schengenská dohoda a v níž byla 19. června 1990 podepsána prováděcí úmluva. Smluvními státy je 22 zemí, které patří mezi členy Evropské unie, a 4 přidružené neunijní země, členové Evropského sdružení volného obchodu. Do Schengenského prostoru spadají i některá ze zámořských území členských zemí. Schengenský prostor se nekryje s Evropským hospodářským prostorem (svobodný pohyb osob, zboží, služeb a kapitálu), jehož členy jsou všechny země EU a jen 3 země ESVO.

Další informační zdroje

Vyhledat heslo Schengenský prostor ve vyhledávači Yahoo

Najít termín Schengenský prostor ve Wikizdrojích

Zkusit najít výraz Schengenský prostor ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat heslo Schengenský prostor ve vyhledávači Qwant

Hledat slovo Schengenský prostor ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Hledat termín Schengenský prostor ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Schengenský prostor například ve Wikislovníku, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, ve videích na Youtube, ve fulltextu Google.cz nebo v Google překladači.

Víte, co znamenají tato slova, odborné termíny a pojmy?

Nyní už nejspíš víte jaká je definice termínu Schengenský prostor? resp. jaký je přesný význam slova Schengenský prostor? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Schengenský prostor, odpověď na dotaz co je to Schengenský prostor?. Víte např. kdo to je Enya? Znáte a víte kdo je Tomáš Töpfer? Chápejte, že nemáme prostředky na pravidelnou aktualizaci. v závislosti na oboru a kontextu. Zkuste hledání odborného pojmu Schengenský prostor i v jiné kategorii než je sekce politika. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu online internetového slovníku zaměřeného především na slovníková hesla, popisy termínů, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, významy slov s názvem Co Je To?.

Máte rádi přírodu a zvířata? Pokud je vaše odpověď ano, určitě si vyberete nějakou pěknou tapetu na plochu vašeho počítače z naší partnerské webové stránky.