Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Barmský box. Co znamená pojem Barmský box z kategorie Sport?

Co je Barmský box?

Co znamená pojem, definice termínu Barmský box?

Barmský box je bojový sport, provozovaný v Barmě. Má tisíciletou tradici a drží se původních pravidel. Oba soupeři jsou při zápasu bosí, na rukou nemají rukavice, ale obalují si pěsti bandážemi z vlny. Mohou využívat jakékoli kopy nebo údery, hody, zvraty, strhy a další jinde nepovolené techniky.
Po obsazení Barmy Anglií byl tento druh boxu zakázán a barmský box se nesměl ani trénovat. Zákaz byl pak později zrušen.


Co je to Barmský box? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Barmský box. Co znamená pojem Barmský box z kategorie Sport?

Přes veškerou snahu je možné, že v text bude obsahovat chyby. Předem se za ně omlouváme. Sepsáno redaktory Superia.cz

Sdílejte text pojmu Barmský box s vašimi kamarády, známými a přáteli na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Termín Barmský box se nachází v kategorii sport

Klíčová slova: informace, co to je, terminus technicus, význam, wiki, synonymum, přesný výraz, termín, terminologie, definice pojmu, co znamená, sport, heslo, význam slova, pojem, co je to Barmský box?, význam pojmu, popis


Pojem Barmský box je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Barmský box? Definice slova, výraz, termín z Wikipedie

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Barmský box (Lethwei) je bojový sport rozšířený na území Barmy. Vyvinul se přibližně před tisíci lety a do dnešní doby se pravidla téměř nezměnila.
K zápasu proti sobě nastupují boxeři bosi, pěsti mají omotané vlněnými bandážemi. Jsou povoleny všechny údery a kopy, včetně úderů hlavou a také jsou povoleny všechny strhy, podmety, porazy, hody a zvraty.

Odkazy na jiné weby

Najít termín Barmský box ve Wikizdrojích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Barmský box ve Wikimedia Commons

Najít výraz Barmský box ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít pojem Barmský box ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Hledat pojem Barmský box ve vyhledávači Yahoo

Hledat termín Barmský box na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Barmský box například ve ruském vyhledávači Yandex, v projektu slovnik.cz, v Seznam.cz slovníku cizích slov, ve videích na Youtube nebo v Lingea slovnících.

Náhodné definice slov, pojmů a odborných termínů

Teďka už zajisté víte co znamená Barmský box? resp. co vlastně znamená slovo Barmský box? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Barmský box, odpověď na dotaz co je to Barmský box?. Víte např. kdo to je Sádhu? Znáte a víte kdo je Virtuos? Pochopte prosím, že nemáme prostředky na častou aktualizaci všech textů. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Proto případně zapátrejte po pojmu Barmský box i v jiných kategoriích (než sport). Některé pojmy obsahují doplňující definici z Wikipedie včetně url na konkrétní stránku. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, musíme vám poděkovat za návštívení internetového slovníku, který shromažďuje známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, zajímavosti, popisy termínů, významy slov, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Stahujte romantické tapety na plochu tabletu, počítače nebo chytrého telefonu. Na výběr máte z mnoha pěkných tapet - např. západu slunce nebo populární vodopád s duhou.