Co je to?
Odborný výraz, definice slova Barmský box. Co znamená slovo Barmský box z kategorie Sport?

Co je Barmský box?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Barmský box?

Barmský box je bojový sport, provozovaný v Barmě. Má tisíciletou tradici a drží se původních pravidel. Oba soupeři jsou při zápasu bosí, na rukou nemají rukavice, ale obalují si pěsti bandážemi z vlny. Mohou využívat jakékoli kopy nebo údery, hody, zvraty, strhy a další jinde nepovolené techniky.
Po obsazení Barmy Anglií byl tento druh boxu zakázán a barmský box se nesměl ani trénovat. Zákaz byl pak později zrušen.


Co je to Barmský box? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Barmský box. Co znamená slovo Barmský box z kategorie Sport?

Na informace uvedené na těchto stránkách neposkytujeme záruku. Texty mohou obsahovat nepřesnosti a chyby za které se předem omlouváme. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Sdílejte tento text s heslem Barmský box s jinými lidmi prostřednictvím sociálních sítích Facebook, Pinterest, Reddit nebo Twitter.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Pojem Barmský box patří do kategorie sport

Klíčová slova: vysvětlení, názvosloví, lexikon, odborný výraz, definice pojmu, heslo, význam pojmu, definice, formulace, terminus technicus, význam slova, Barmský box, pojem, co to je, wiki, sport, termín, synonymum


Pojem Barmský box je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Barmský box?

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Barmský box (Lethwei) je bojový sport rozšířený na území Barmy. Vyvinul se přibližně před tisíci lety a do dnešní doby se pravidla téměř nezměnila.
K zápasu proti sobě nastupují boxeři bosi, pěsti mají omotané vlněnými bandážemi. Jsou povoleny všechny údery a kopy, včetně úderů hlavou a také jsou povoleny všechny strhy, podmety, porazy, hody a zvraty.

Internetové odkazy na vyhledávače

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Barmský box ve Wikimedia Commons

Zkusit najít termín Barmský box ve fulltextu Seznam.cz

Zkusit najít heslo Barmský box na Google.cz

Najít heslo Barmský box ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít heslo Barmský box na Google obrázcích

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Barmský box ve vyhledávači DuckDuckGo

Dál můžete zkusit hledat slovo Barmský box například ve ekologickém vyhledávači Ecosia, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikislovníku, v Microsoft Bing nebo v Google překladači.

Doporučené odborné pojmy, termíny, výrazy a hesla

Teď už víte jaký je význam slova Barmský box? resp. co označuje slovo Barmský box? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Barmský box, odpověď na dotaz co je to Barmský box?. Víte např. kdo to je Karel II Stuart? Znáte a víte kdo je Virtuos? Údaje zde uvedené mohou být již neaktuální či zastaralé. Aktualizace článků není pravidelná. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste proto hledat termín Barmský box hledat i v jiných kategoriích (než sport). Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, basketbalista, barmský box, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje významy slov, přesné vysvětlení slov, definice odborných pojmů, slovníková hesla, zajímavosti, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Stahujte romantické tapety na plochu tabletu, počítače nebo chytrého telefonu. Na výběr máte z mnoha pěkných tapet - např. západu slunce nebo populární vodopád s duhou.