Co je to?
Odborný výraz, definice slova Americký fotbal. Co znamená pojem Americký fotbal z kategorie Sport?

Co je Americký fotbal?

Co znamená heslo, definice termínu, pojmu Americký fotbal?

Americký fotbal je brankový míčový sport, jehož kolébkou je Anglie. Největší popularitu má v USA, odtud název americký fotbal. Mužstvo má 11 hráčů, proti sobě hrají dvě družstva. Hraje se s oválným míčem. Skóruje se tak, že hráč postoupí s míčem do koncové zóny soupeře. Jinou možností je kop nebo složení soupeře s míčem v zóně protihráče. Hraje se na hřišti ve tvaru obdélníku. To je dlouhé 120 yardů a je rozděleno na 12 pásem, každé o délce 10 yardů. Hraje se na celkový čas 60 minut. Každá strana má nejméně 2 jedenáctičlenné týmy, jeden z nich hraje útok, druhý obranu.
Na hřišti hraje vždy jeden tým obranný a soupeřův útočný. Útočí družstvo, které má míč. Míč pro americký fotbal je nafouknutý a má tvar protáhlého sféroidu. Vítězí tým, který má po určeném čase více bodů. Body se dají získat podle podrobných pravidel, která přesně určují jak jednotlivé možnosti zisku bodů, tak herní situace a postavení hráčů v průběhu hry.


Co je to Americký fotbal? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Americký fotbal. Co znamená pojem Americký fotbal z kategorie Sport?

Neručíme za eventuální chyby v textech. Text byl vytvořen autorkami právě pro projekt Superia.cz

Velmi by nás potěšilo, pakliže byste sdíleli text Americký fotbal s vašimi známými a kamarády na webových službách typu Pinterest, Facebook, Twitter nebo Reddit.

 Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku 

Pojem Americký fotbal se nachází v sekci sport

Klíčová slova: heslo, přesný výraz, terminologie, přesný význam, informace, názvosloví, termín, co je to Americký fotbal?, co znamená, popis, sport, definice pojmu, vysvětlení, lexikon, pojem, formulace, význam pojmu, slovník


Pojem Americký fotbal je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Americký fotbal?

Následující popis termínu byl převzat z otevřené online encyklopedie, ze známé Wikipedie. Pro více informací klikněte na odkaz. Licence CC-BY-SA.

Americký fotbal je branková sportovní hra, hraná 11 hráči s oválným míčem. Cílem týmu je získat více bodů než soupeř. Skórovat lze postupem s míčem (během či zachycením přihrávky) až do soupeřovy koncové zóny (touchdown), kopem (field goal) či složením protihráče s míčem v jeho vlastní koncové zóně (safety).

Linky na jiné informační zdroje

Hledat termín Americký fotbal ve vyhledávači Yandex

Hledat pojem Americký fotbal ve vyhledávači Yahoo

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Americký fotbal ve Wikimedia Commons

Najít heslo Americký fotbal ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Americký fotbal ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat slovo Americký fotbal ve Wikislovníku

Dál můžete zkusit hledat slovo Americký fotbal například v Microsoft Bing, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikizdrojích, v evropském vyhledávači Qwant nebo v Google překladači.

Výběr z nejčastěji hledaných slov

Právě nyní již víte jaký je význam slova Americký fotbal? resp. co přesně znamená slovo Americký fotbal? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Americký fotbal, odpověď na dotaz co je to Americký fotbal?. Víte např. kdo to je Bonviván? Znáte a víte kdo je Jana Petrů? Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy podle různých oborů. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je sport. K vybraným textům jsme doplnili citaci z projektu Wikipedia.cz včetně odkazu na konkrétní podstránku na Wikipedii, kde se dozvíte víc. Ty spadají pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, Ohnivý puk, americký fotbal, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, děkujeme vám za návštěvu encyklopedického projektu shromažďujícího popisy termínů, slovníková hesla, významy slov, přesné vysvětlení slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Pýcha, pytel, pysk ... Víte jak to pokračuje dál? Pokud ne, odpověď naleznete tady.