Co je to?
Definice výrazu, termínu Veřejná služba. Co znamená odborný pojem Veřejná služba z kategorie Politika?

Co je Veřejná služba?

Vysvětlení pojmu, hesla, definice termínu Veřejná služba

Vláda a složky veřejné správy zajišťují občanům určité služby jako správu území, veřejných financí, vojenskou ochranu apod. Veřejná služba definuje postavení a práci veřejných zaměstnanců, tedy těch, kteří pracují ve státní službě: úředníci ministerstev a správních úřadů, soudci a bezpečnostní sbory (policie, hasiči, vězeňští dozorci), vojáci z povolání.


Co je to Veřejná služba? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Veřejná služba. Co znamená odborný pojem Veřejná služba z kategorie Politika?

Text zveřejněný na těchto webových stránkách má pouze informativní charakter a může obsahovat nepřesnosti či chyby. Text byl sepsán pro server Superia.cz

Sdílejte uvedený text s jinými osobami prostřednictvím sociálních sítích Facebook, Pinterest, Reddit nebo Twitter.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Pojem Veřejná služba je v kategorii politika

Klíčová slova: názvosloví, politika, co to je, přesný výraz, popis, wiki, vysvětlení, heslo, terminus technicus, slovník, co je to Veřejná služba?, co znamená, formulace, Veřejná služba, politika, slovo, definice, termín


Pojem Veřejná služba je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co znamená pojem Veřejná služba? Výraz, definice slova z Wikipedie

Uvedené vysvětlení pojmu je převzato z webu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Veřejná služba je služba ve veřejném zájmu, kterou poskytuje nebo objednává a financuje či spolufinancuje složka veřejné správy, tedy stát nebo územně-samosprávný celek (v Česku kraj nebo obec). Jejím specifickým znakem je, že pokud by nebyla finančně podporována veřejnými subjekty, nebyla by poskytována na trhu vůbec nebo by byla poskytována v nižší kvalitě či rozsahu. Tento termín je v přímém vztahu ke společenské shodě (většinou vyjádřené ve volbách) na tom, že některé druhy služeb mají být dostupné každému bez ohledu na jeho majetek a příjmy.

Zkuste se dozvědět víc informací v následujících odkazech

Vyhledat termín Veřejná služba ve vyhledávači Yandex

Zkusit najít termín Veřejná služba ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Veřejná služba ve Wikimedia Commons

Zkusit najít výraz Veřejná služba ve Wikislovníku

Najít výraz Veřejná služba na Google.cz

Zkusit najít Veřejná služba ve fulltextu vyhledávače Info.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Veřejná služba například ve videích na Youtube, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v Google obrázcích, ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo nebo v Lingea slovnících.

Výběr odborných pojmů, slov, termínů a výrazů

Právě jste se dozvěděli odpověď na otázku jaký je význam slova Veřejná služba? resp. jaká je definice slova Veřejná služba? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Veřejná služba, odpověď na dotaz co je to Veřejná služba?. Víte např. kdo to je Flink? Znáte a víte kdo je Génius? Nemáme možnost soustavné aktualizace všech textů. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste proto termín Veřejná služba hledat i v jiných kategoriích (než politika). U části pojmů naleznete citaci z projektu Wikipedia včetně internetové adresy kde naleznete kompletní popis. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, Princezna, veřejná služba, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla, zajímavosti, významy slov, popisy termínů s názvem Co Je To?.

V diskuzích jste se možná setkali s různými zkratkami. Mezi nejrozšířenější zkratky patří BTW a IMHO. Víte co znamenají? Pokud ne, dozvíte se to zde.