Co je to?
Definice odborného termínu, slova Trafika. Co znamená pojem Trafika z kategorie Politika?

Co je Trafika?

Vysvětlení pojmu, termínu, hesla, výrazu Trafika

Trafika je označení, které se po nějaké době znovu vrátilo do veřejné politické mluvy. Původně trafiky dostávali vysloužilí vojáci za své zásluhy a hrdinství, aby měli možnost pracovat. Postupně se však za peníze vybrané z daní odškodňovali i odcházející politici popřípadě významné osobnosti.
Dnes se jako trafika označuje nenáročné místo s řadou výhod, většinou ve veřejné či státní správě, které je uděleno politikovi a jeho zásluhy v prosazování politických cílů. Trafikami se umlčují i lidé s odlišnými názory nebo již nepohodlní členové vedení stran.


Co je to Trafika? Význam slova, termín, Definice odborného termínu, slova Trafika. Co znamená pojem Trafika z kategorie Politika?

Informace jsou bez záruky, provozovatel neručí za správnost a aktuálnost informací v textech. Text vytvořen pro Superia.cz

Doporučujeme sdílet tento text s vaším okruhem známých osob na sociálních sítích jako je Facebook a Twitter.

 Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru    

Heslo Trafika patří do sekce politika

Klíčová slova: význam pojmu, odborné názvosloví, co je to Trafika?, přesný význam, pojem, vysvětlení, heslo, wiki, Trafika, slovo, definice pojmu, popis, formulace, odborný výraz, politika, přesný výraz, terminus technicus, význam


Pojem Trafika je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co píše online projekt Wikipedia o pojmu Trafika?

Následující definice termínu byla převzata z internetového projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Trafika je znovuobjevený pojem v současném veřejném a politickém žargonu.
Historie tzv. politického trafikantství totiž spadá až do 2. pol. 18. století. Rozhodnutím císaře Josefa II. měly koncese z provozování trafik připadnout nejprve válečným veteránům – jednak za prokázané služby a vojenské hrdinství, především se však stát snažil svým vojákům zajistit stabilní práci, která se válečným vysloužilcům po návratu z vojny jen těžko sháněla. Ovšem již za dob Rakouska-Uherska nabyl termín nového rozměru. Z peněz daňových poplatníků měli být nadále odškodňováni i vysloužilí politici. Povýšením do šlechtického stavu, umístěním na politickou kandidátku či trvalým mandátem v zákonodárném sboru byli odměňováni významní politici, podnikatelé nebo umělci, kterým se tak rovněž dostávalo celospolečenského uznání.
Dnes je pojem chápán především ve smyslu výhodného a přitom nenáročného místa ve veřejné či státní správě, jež politik dostane za prokázané služby v politickém mocenském boji. Může ale také jít o kompromisní řešení, kterým se uklidí nepohodlní soupeři nebo celkově lidé s odlišnými názory.

Pro další informace o termínu Trafika zkuste tyto odkazy

Vyhledat termín Trafika ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Najít slovo Trafika ve Wikislovníku

Najít pojem Trafika na Google.cz

Hledat videa s názvem Trafika na Youtube

Najít heslo Trafika ve fulltextu vyhledávače Info.com

Hledat frázi Trafika ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Trafika například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikizdrojích, ve vyhledávači Seznam.cz nebo v Lingea slovnících.

Zkuste také následující odborné pojmy, termíny a hesla

Teďka již bezesporu víte jaký je přesný význam slova Trafika? resp. jaký je význam pojmu Trafika? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Trafika, odpověď na dotaz co je to Trafika?. Víte např. kdo to je Jiří Ovčáček? Znáte a víte kdo je Ladislav Bartoníček? Litujem, že není v našich silách provádět pravidelně aktualizace všech textů. vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Zkuste hledání i v jiné sekci webu než v politika. U některých textů najdete krátkou citaci z projektu Wikipedia včetně odkazu na kompletní text. Tyto texty lze potom kopírovat, editovat a dále šířit při splnění podmínek vyplývajících z licence CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, vážení návštěvníci, děkujeme za návštěvu webových stránek shromažďujících slovníková hesla, popisy termínů, definice odborných pojmů, zajímavosti, významy slov, známé i neznámé pojmy s názvem Co Je To?.

Stahujte romantické tapety na plochu tabletu, počítače nebo chytrého telefonu. Na výběr máte z mnoha pěkných tapet - např. západu slunce nebo populární vodopád s duhou.