Co je to?
Odborný výraz, definice slova Římský klub. Co znamená slovo Římský klub z kategorie Politika?

Co je Římský klub?

Co znamená pojem, slovo, definice termínu Římský klub?

Římský klub je nadnárodní instituce založená v roce 1968, která sídlí ve švýcarském Winterthuru. Jde o skupinu jednotlivých osob, které se soustředí na budoucí vývoj lidstva a podporují změny. Usilují o porozumění problémům, které postihují celé lidstvo a snaží se navrhnout řešení na vědeckém základě.
Členy římského klubu jsou uznávané osobnosti z oblasti ekonomiky, životního prostředí a dalších disciplín.


Co je to Římský klub? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Římský klub. Co znamená slovo Římský klub z kategorie Politika?

Pakliže jste v textech objevili chyby, tak se nebojte nám napsat. Budeme vám vděčni za jakoukoliv zpětnou vazbu.Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Sdílejte tento text s heslem Římský klub s jinými lidmi na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

 Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu      

Termín Římský klub patří do kategorie politika

Klíčová slova: definice, formulace, politika, význam slova, popis, odborné názvosloví, přesný výraz, lexikon, co znamená, definice pojmu, wiki, terminus technicus, vysvětlení, význam, informace, Římský klub, slovo, význam pojmu


Pojem Římský klub je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Římský klub? Definice slova, termínu z projektu Wikipedia

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Římský klub je globální think tank, který byl založen v dubnu 1968 a celosvětovou pozornost získal v roce 1972 svou první zprávou Meze růstu (Limits to Growth). Římský klub o sobě uvádí, že je "organizací jednotlivců, kteří sdílejí společný zájem o budoucnost lidstva a usilují o změnu. Naším posláním je podporovat porozumění globálním výzvám, kterým čelí lidstvo a navrhovat řešení prostřednictvím vědecké analýzy, komunikace a jejich prosazování." Členy jsou známé a respektované osobnosti v disciplínách, které jsou pro poslání klubu relevantní, jako je sociální rozvoj, ekonomika a životní prostředí. Mezi členy jsou významní vědci, špičkoví podnikatelé, bývalí politici a bývalé hlavy států, jejichž společným zájmem je budoucnost lidstva a diskutují o hlavních globálních problémech a výzvách. Přibližně jednou ročně si nechávají zpracovat tzv. "Zprávu Římskému klubu" na určité téma, které pak obšírně diskutují. Od 1. července 2008 má klub sídlo ve Winterthuru ve Švýcarsku.

Jiné doporučené zdroje informací

Zkusit najít pojem Římský klub ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat heslo Římský klub ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Zkusit najít heslo Římský klub na Google.cz

Zkusit najít pojem Římský klub ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Římský klub ve Wikimedia Commons

Hledat slovo Římský klub ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Dál můžete zkusit hledat slovo Římský klub například v Google obrázcích, v ABC slovníku cizích slov a synonym, ve vyhledávači Seznam.cz, ve ruském vyhledávači Yandex nebo v Google překladači.

Vybrané termíny, slova, pojmy

Teď již zajisté znáte správnou odpověď na otázku co znamená Římský klub? resp. co se vlastně skrývá pod slovem Římský klub? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Římský klub, odpověď na dotaz co je to Římský klub?. Víte např. kdo to je Fryderyk Chopin? Znáte a víte kdo je Jake Gyllenhaal? Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. podle toho o jaký obor se jedná. Radíme proto zkusit hledat pojem Římský klub v dalších sekcích tohoto webu, v jiné kategorii než je politika. Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. Takový typ textu je distribuován pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme za návštěvu projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, významy slov, přesné vysvětlení slov, známé i neznámé pojmy, popisy termínů, zajímavosti s názvem Co Je To?.

Být, bydlit, obyvatel ... Vzpomenete si ještě na všechna vyjmenovaná slova po B?