Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Krajní levice. Co znamená pojem Krajní levice z kategorie Politika?

Co je Krajní levice?

Pojem, definice termínu, vysvětlení slova Krajní levice

Krajní levice, nazývaná též extrémní levice či ultralevice, je politické označení takového politického smýšlení a činností, jejichž cílem je dosáhnout společenské sociální rovnosti a odstranění rozdělení společnosti na sociální vrstvy.
Ke krajní levici se počítají anarchismus, radikální socialismus a komunismus.


Co je to Krajní levice? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Krajní levice. Co znamená pojem Krajní levice z kategorie Politika?

Přes veškeré přiměřené úsilí tomu, aby informace na těchto stránkách byly správné, jejich přesnost nelze stoprocetně zaručit. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Uvedený text můžete pochopitelně sdílet s dalšími osobami na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Výraz Krajní levice se nachází v kategorii politika

Klíčová slova: co znamená, Krajní levice, slovník, názvosloví, pojem, synonymum, terminus technicus, termín, co je to Krajní levice?, co to je, vysvětlení, přesný výraz, odborné názvosloví, popis, politika, přesný význam, heslo, odborný výraz


Pojem Krajní levice je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co označuje termín Krajní levice? Definice termínu, výrazu z projektu Wikipedia

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Krajní levice nebo ultralevice (extrémní levice) je politologický pojem, který se používá k souhrnnému označení politických ideologií a aktivit směřujících k vytvoření velké či naprosté sociální rovnosti ve společnosti a odstranění všech forem sociální hierarchie. Za krajně levicové ideologie se považuje anarchismus (mimo anarchokapitalismu), komunismus a radikální socialismus.

Další zdroje informací

Hledat slovo Krajní levice na Google.cz

Hledat slovo Krajní levice na Google obrázcích

Vyhledat výraz Krajní levice ve vyhledávači Yahoo

Vyhledat výraz Krajní levice ve vyhledávači Qwant

Najít termín Krajní levice ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít heslo Krajní levice ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Krajní levice například ve vyhledávači chránícího soukromí - DuckDuckGo, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve vyhledávači Seznam.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Další vybraná hesla, odborné termíny a pojmy

Teď už víte co znamená slovo Krajní levice? resp. co označuje slovo Krajní levice? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Krajní levice, odpověď na dotaz co je to Krajní levice?. Víte např. kdo to je Václav Žákovec? Znáte a víte kdo je Jeroným Pražský? Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy v závislosti na oboru a kontextu. Doporučujeme vám proto zkusit i jinou sekci než je kategorie politika. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Tyto lze přebírat, upravovat a dále šířit při splnění licenčního ujednání CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie politika, volnost, krajní levice, ilustrační obrázek

Děkujeme za návštěvu internetového projektu shromažďujícího definice odborných pojmů, významy slov, slovníková hesla, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Víte, co je to viz? Víte, že se nejedná o zkratku?