Co je to?
Definice výrazu Emigrace. Co znamená odborný pojem Emigrace z kategorie Politika?

Co je Emigrace?

Co znamená termín, slovo, heslo, vysvětlení pojmu Emigrace?

Emigrace je pojem původem z latiny, v překladu znamená vystěhování se. Jako emigrace bývá označováno opuštění země původu útěkem nebo přesídlením. Jedná se o dobrovolný odchod z ekonomických, sociálních či jiných příčin.
Důvodem emigrace může být i pronásledování v zemi původu. Jedná – li se o útěk, při kterém emigrant požaduje ochranu před pronásledováním, je emigrant uprchlíkem, který může požádat o azyl.


Co je to Emigrace? Význam slova, termín, Definice výrazu Emigrace. Co znamená odborný pojem Emigrace z kategorie Politika?

Provozovatel neručí za aktuálnost a přesnost informací v textech. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Emigrace? s vašimi kamarády na Facebooku, Redditu, Pinterestu nebo Twitteru.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Pojem Emigrace je v sekci politika

Klíčová slova: co je to Emigrace?, synonymum, odborný výraz, pojem, co znamená, lexikon, přesný význam, politika, odborné názvosloví, význam, formulace, terminologie, přesný výraz, definice pojmu, názvosloví, definice, terminus technicus, slovník


Pojem Emigrace je v kategorii politika, ilustrační obrázek

Co nám píše encyklopedie Wikipedia o termínu Emigrace?

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Emigrace (z lat. ex-migrare, vystěhovat se) je opuštění (či útěk ze) země původu a přestěhování se do jiné země. Podobně imigrace znamená přistěhování se, což je totéž, ale z pohledu cílové země emigrace. Pro nedobrovolný odchod z vlastní země (vyhnanství) se užívá slovo exil a exulant či vyhnanec. Migrace je stěhování skupin obyvatelstva.

Jiné doporučené zdroje informací

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Emigrace ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít slovo Emigrace ve vyhledávači Yandex

Najít termín Emigrace na Google obrázcích

Vyhledat termín Emigrace ve fulltextu vyhledávače Info.com

Vyhledat slovo Emigrace ve vyhledávači Qwant

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Emigrace ve Wikimedia Commons

Dál můžete zkusit hledat slovo Emigrace například ve Wikislovníku, v Lingea slovnících, v Microsoft Bing, ve videích na Youtube nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Výběr z nejčastěji hledaných slov

Tyto stránky vám umožnili zjistit co je to Emigrace? resp. co znamená Emigrace? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Emigrace, odpověď na dotaz co je to Emigrace?. Víte např. kdo to je Martin Stránský? Znáte a víte kdo je Rusalka? Nemůžeme pravidelně aktualizovat všechny texty. v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je politika. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu internetové encyklopedie, která shromažďuje přesné vysvětlení slov, zajímavosti, známé i neznámé pojmy, významy slov, popisy termínů, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Máte chvilinku času? Pokud je vaše odpověď kladná tak se podívejte na partnerskou stránku plnou tapet plochu počítače. Nejoblínější tapety jsou krajina, blesky a jezero..