Co je to?
Odborný výraz, definice slova Muzeum. Co znamená slovo Muzeum z kategorie Kultura?

Co je Muzeum?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Muzeum

Muzeum je instituce, jejímž cílem je uchování hmotných pramenů, které mají trvalou hodnotu. Muzeum se soustředí na hmotné doklady o člověku, jeho činnosti a prostředí. Prameny nejen získává a uchovává, ale také zkoumá a vystavuje. Jednotlivé sbírky muzeí jsou studovány a slouží pro další vzdělávání.
Muzeální prameny jsou přístupné veřejnosti v nejrůznějších expozicích. Muzea mohou být všeobecná nebo speciálně zaměřená na určitou činnost nebo obor.

Co je to Muzeum? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Muzeum. Co znamená slovo Muzeum z kategorie Kultura?

Informace jsou bez jakékoliv záruky, neručíme za faktickou správnost, aktuálnost a jazykovou přesnost uvedených informací. Sepsáno redaktory Superia.cz

Tento krátký text můžete velmi snadno sdílet s vašimi sledujícími na internetových sociálních sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter (síť X) či Facebooku.

 Sdílet na Redditu        Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Výraz Muzeum patří do kategorie kultura

Klíčová slova: co to je, přesný výraz, odborný výraz, pojem, kultura, kultura, formulace, informace, heslo, wiki, vysvětlení, názvosloví, přesný význam, terminus technicus, odborné názvosloví, význam slova, lexikon, termín


Pojem Muzeum je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co se můžete dočíst ve Wikipedii o termínu Muzeum?

Dále uvedený text byl převzat ze svobodné otevřené online encyklopedie Wikipedia. Více zde. Dostupné pod licencí CC-BY-SA.

Muzeum (musaion = chrám múz, řecky mouseion) je podle definice Mezinárodní muzejní rady stálá nevýdělečná instituce ve službách společnosti a jejího rozvoje, otevřená veřejnosti, která získává, uchovává, zkoumá, zprostředkuje a vystavuje hmotné doklady o člověku a jeho prostředí za účelem studia, vzdělání, výchovy a potěšení.

Hledejte pojem Muzeum v následujících vyhledávačích

Najít pojem Muzeum na Google.cz

Najít pojem Muzeum na Google obrázcích

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Muzeum ve Wikimedia Commons

Hledat heslo Muzeum ve vyhledávači Yahoo

Hledat videa s názvem Muzeum na Youtube

Zkusit najít pojem Muzeum ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Muzeum například ve vyhledávači Seznam.cz, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v evropském vyhledávači Qwant, ve Wikislovníku nebo v Lingea slovnících.

Náhodných výběr hesel, pojmů a odborných termínů

Teď už znáte odpověď na otázku jaká je definice termínu Muzeum? resp. co se skrývá pod slovem Muzeum? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Muzeum, odpověď na dotaz co je to Muzeum?. Víte např. kdo to je Tomáš Šebek? Znáte a víte kdo je Rošťák? Informace v textu mohou být zastaralé. Stránky jsou aktualizovány nepravidelně dle možností. podle různých oborů. Doporučujeme proto pokusit se najít heslo Muzeum i jinde než v sekci než v kultura. Některé texty jsou rozšířeny o citaci z české Wikipedie. Je zde uveden i odkaz na konkrétní stránku ze zmíněné encyklopedie. Takový typ textu spadá pod licenci CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme, že jste navštívili online slovníkový projekt zaměřený na definice odborných pojmů, významy slov, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, zajímavosti, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.