Co je to?
Odborný výraz, definice slova Muzeum. Co znamená pojem Muzeum z kategorie Kultura?

Co je Muzeum?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Muzeum

Muzeum je instituce, jejímž cílem je uchování hmotných pramenů, které mají trvalou hodnotu. Muzeum se soustředí na hmotné doklady o člověku, jeho činnosti a prostředí. Prameny nejen získává a uchovává, ale také zkoumá a vystavuje. Jednotlivé sbírky muzeí jsou studovány a slouží pro další vzdělávání.
Muzeální prameny jsou přístupné veřejnosti v nejrůznějších expozicích. Muzea mohou být všeobecná nebo speciálně zaměřená na určitou činnost nebo obor.

Co je to Muzeum? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Muzeum. Co znamená pojem Muzeum z kategorie Kultura?

Žádným způsobem neručíme za informace nebo obsah uvedený na těchto internetových stránkách. Výše uvedený text byl napsán redaktorkami Superia.cz

Text s definicí výrazu Muzeum doporučujeme sdílet s dalšími lidmi na specializovaných společenských sítích Twitter, Redditu nebo Facebook.

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku    Sdílet na Twitteru    

Termín Muzeum se nachází v sekci kultura

Klíčová slova: pojem, lexikon, názvosloví, definice pojmu, definice, odborné názvosloví, synonymum, slovo, přesný výraz, slovník, heslo, termín, význam slova, co to je, terminus technicus, kultura, vysvětlení, co znamená


Pojem Muzeum je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o heslu Muzeum dozvíte následující

Níže uvedený text byl převzat z online encyklopedie Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Muzeum (musaion = chrám múz, řecky mouseion) je podle definice Mezinárodní muzejní rady stálá nevýdělečná instituce ve službách společnosti a jejího rozvoje, otevřená veřejnosti, která získává, uchovává, zkoumá, zprostředkuje a vystavuje hmotné doklady o člověku a jeho prostředí za účelem studia, vzdělání, výchovy a potěšení.

Linky na další online zdroje

Vyhledat výraz Muzeum ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Najít výraz Muzeum ve fulltextu Seznam.cz

Najít pojem Muzeum na Google.cz

Vyhledat pojem Muzeum ve vyhledávači Yandex

Vyhledat výraz Muzeum ve fulltextu vyhledávače Info.com

Zkusit najít výraz Muzeum ve Wikizdrojích

Dál můžete zkusit hledat slovo Muzeum například ve Wikislovníku, v nabídce zboží na Heureka.cz, v evropském vyhledávači Qwant, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons nebo v projektu slovnik.cz.

Výběr z nejčastěji hledaných slov

Na stránce jste se mohli dozvědět: co znamená Muzeum? resp. co je to Muzeum? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Muzeum, odpověď na dotaz co je to Muzeum?. Víte např. kdo to je Martin Chodúr? Znáte a víte kdo je Rošťák? Některé informace již mohou být zastaralé nebo neaktuální. v různých oborech lidské činnosti. Zkuste proto vyhledávání nebo se podívejte do jiných kategorií než je kultura. Část textů obsahuje internetový odkaz i krátkou citaci z české verze projektu Wikipedia. Takovéto texty spadají pod licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Děkujeme našim čtenářům za návštěvu online encyklopedického projektu shromažďujícího zajímavosti, slovníková hesla, popisy termínů, definice odborných pojmů, známé i neznámé pojmy, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Setkali jste se na internetu se zkratkou LOL nebo OMG a nevíte co znamená? Nejen tyto zkratky naleznete zde.