Co je to?
Odborný výraz, definice slova Lapidárium. Co znamená slovo Lapidárium z kategorie Kultura?

Co je Lapidárium?

Pojem, termín, heslo, vysvětlení výrazu Lapidárium

Lapidárium je název původem z latiny, slovo lapis znamená kámen. V místě, označeném jako lapidárium, se vystavují a ukládají právě předměty z kamene, jako jsou pomníky, sochy, kříže, náhrobky a další.
Lapidária se původně nacházela v místech zaniklých osad z antické doby, byla upravena a zpřístupněna veřejnosti. Jsou hojně využívána i v současnosti. Zřizují se při muzeích, zámcích a hradech nebo na nalezištích či zrušených pohřebištích.

Co je to Lapidárium? Význam slova, termín, Odborný výraz, definice slova Lapidárium. Co znamená slovo Lapidárium z kategorie Kultura?

Provozovatel neodpovídá za správnost, úplnost a aktuálnost tohoto obsahu. Text vytvořen redaktory Superia.cz

Tento text (Lapidárium) můžete sdílet s přáteli na internetových společenských sítích typu Pinterest, Reddit, Twitter či Facebooku, který je z nich nejznámější a nejpopulárnější.

  Sdílet na Twitteru      Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Facebooku   Sdílet na Redditu      

Heslo Lapidárium patří do kategorie kultura

Klíčová slova: odborné názvosloví, význam, význam pojmu, terminologie, popis, informace, heslo, slovo, Lapidárium, názvosloví, význam slova, slovník, vysvětlení, formulace, definice pojmu, kultura, kultura, odborný výraz


Pojem Lapidárium je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Co označuje termín Lapidárium? Odborný výraz, termín, definice slova z projektu Wikipedia

Následující text definice pojmu byl převzat z projektu Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Lapidárium (z lat. lapis - „kámen“) je označení pro místo či instituci, kde jsou shromážděny a vystavovány kamenné předměty jako sochy, náhrobky, sarkofágy, pomníky, kašny, kříže, milníky, kamenné části nebo články staveb, (kupříkladu pilíře, sloupy, kružby oken, portály, svorníky, žebra, klenáky) apod.

Další zdroje informací

Vyhledat termín Lapidárium na Google obrázcích

Zkusit najít Lapidárium ve Wikizdrojích

Zkusit najít heslo Lapidárium ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Lapidárium na Youtube

Hledat termín Lapidárium ve vyhledávači Yandex

Najít termín Lapidárium ve vyhledávači Yahoo

Dál můžete zkusit hledat slovo Lapidárium například v evropském vyhledávači Qwant, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve ekologickém vyhledávači Ecosia, ve vyhledávači Seznam.cz nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Doporučené pojmy, slova, odborné termíny a výrazy

Právě nyní již víte co to je Lapidárium? resp. co přesně znamená slovo Lapidárium? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Lapidárium, odpověď na dotaz co je to Lapidárium?. Víte např. kdo to je Jindřiška Kikinčuková? Znáte a víte kdo je Inovátor? Berte v potaz, že uvedené texty nejsou pravidelně aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy v různých oborech lidské činnosti. Proto se porozhlédněte i v jiných sekcích (než kultura). Vybrané texty jsou rozšířené o citaci z české verze internetové encyklopedie Wikipedia.cz. Samozřejmě uvádíme i odkaz na konkrétní podstránku tohoto projektu. Jedná se o texty spadající pod licenci CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie kultura, obrazárna, lapidárium, ilustrační obrázek

Milí čtenáři, nezbývá než vám poděkovat za návštěvu stručného webového slovníku, který se zaměřuje na slovníková hesla, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, významy slov, definice odborných pojmů, přesné vysvětlení slov s názvem Co Je To?.

Navštivte partnerskou stránku plnou tapet na plochu počítače, tabletu nebo chytrého telefonu. Vybírejte z řady motivů od mořských tapet až po oblíbené tapety sportovních aut.