Co je to?
Definice výrazu Lapidárium. Co znamená odborný pojem Lapidárium z kategorie Kultura?

Co je Lapidárium?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Lapidárium?

Lapidárium je název původem z latiny, slovo lapis znamená kámen. V místě, označeném jako lapidárium, se vystavují a ukládají právě předměty z kamene, jako jsou pomníky, sochy, kříže, náhrobky a další.
Lapidária se původně nacházela v místech zaniklých osad z antické doby, byla upravena a zpřístupněna veřejnosti. Jsou hojně využívána i v současnosti. Zřizují se při muzeích, zámcích a hradech nebo na nalezištích či zrušených pohřebištích.

Co je to Lapidárium? Význam slova, termín, Definice výrazu Lapidárium. Co znamená odborný pojem Lapidárium z kategorie Kultura?

Navzdory veškeré pečlivosti neručíme za úplnost a správnost zveřejněného obsahu. Sepsáno redaktory Superia.cz

Potěší nás, pokud budete sdílet tuto odpověď na otázku co je to Lapidárium? s vašimi kamarády na Pinterestu, Redditu, Twitteru či Facebooku.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Pojem Lapidárium je v sekci kultura

Klíčová slova: co to je, heslo, informace, kultura, Lapidárium, co znamená, slovník, význam pojmu, termín, popis, terminus technicus, pojem, terminologie, synonymum, odborný výraz, názvosloví, vysvětlení, význam slova


Pojem Lapidárium je v kategorii kultura, ilustrační obrázek

Ve Wikipedii se o termínu Lapidárium píše následující

Následující definice pojmu pochází ze stránek Wikipedia.cz. Licence CC-BY-SA.

Lapidárium (z lat. lapis - „kámen“) je označení pro místo či instituci, kde jsou shromážděny a vystavovány kamenné předměty jako sochy, náhrobky, sarkofágy, pomníky, kašny, kříže, milníky, kamenné části nebo články staveb, (kupříkladu pilíře, sloupy, kružby oken, portály, svorníky, žebra, klenáky) apod.

Hledejte v dalších zdrojích

Zkusit najít Lapidárium ve slovníku cizích slov od Seznam.cz

Zkusit najít slovo Lapidárium ve fulltextu Seznam.cz

Vyhledat výraz Lapidárium ve vyhledávači Yahoo

Hledat termín Lapidárium ve Wikislovníku

Hledat videa s názvem Lapidárium na Youtube

Najít slovo Lapidárium ve fulltextovém vyhledávači Bing.com

Dál můžete zkusit hledat slovo Lapidárium například v metavyhledávači Info.com, ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0, v obrázcích, videích a zvucích z projektu Wikimedia Commons, ve Wikizdrojích nebo v nabídce zboží na Heureka.cz.

Náhodné pojmy, výrazy, slova a odborné termíny

Nyní již víte co je to Lapidárium? resp. jaká je definice termínu Lapidárium? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Lapidárium, odpověď na dotaz co je to Lapidárium?. Víte např. kdo to je Emmy Noether? Znáte a víte kdo je Inovátor? Pochopte prosím, že definice nemohou být pravidelně aktualizovány. v různém kontextu, v různých oborech. Zkuste proto též hledat synonymum ke slovu Lapidárium v jiné sekci než kultura. Některé texty obsahují odkaz a krátkou citaci z české Wikipedie. Ty lze využívat v souladu s licencí CC-BY-SA. Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Milí čtenáři, děkujeme vám za návštívení online slovníku zaměřeného na popisy termínů, významy slov, zajímavosti, slovníková hesla, známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů s názvem Co Je To?.

Navštivte partnerskou stránku plnou tapet na plochu počítače, tabletu nebo chytrého telefonu. Vybírejte z řady motivů od mořských tapet až po oblíbené tapety sportovních aut.