Co je to?
Odborný termín, výraz, slovo Vrtulníkové peníze. Co znamená pojem Vrtulníkové peníze z kategorie Ekonomie?

Co je Vrtulníkové peníze?

Co znamená termín, vysvětlení pojmu Vrtulníkové peníze?

Vrtulníkové peníze je pojem z ekonomické oblasti. Jde o návrh jednoho ze způsobů, jakým by se mohla ekonomika vyrovnávat s krizí. Počítá se s vypuštěním určitého finančního objemu volně do oběhu. Tyto peníze by nebyly kryté a byly by emitované jen jednorázově. Mělo by tak dojít k oddálení momentálních dopadů ekonomické krize.
Označení vrtulníkové peníze je odvozeno od představy vyhazování těchto peněz mezi lidi z letícího vrtulníku.


Co je to Vrtulníkové peníze? Význam slova, termín, Odborný termín, výraz, slovo Vrtulníkové peníze. Co znamená pojem Vrtulníkové peníze z kategorie Ekonomie?

Neručíme za správnost a aktuálnost uvedených informací. Text sepsali autoři a autorky pro projekt Superia.cz

Zaujalo vás slovo, termín Vrtulníkové peníze? Potom se o definici podělte s kamarády na veřejných sociálních sítích (Facebook, Pinterest, Reddit či Twitter).

 Sdílet na Pinterestu    Sdílet na Redditu         Sdílet na Twitteru      Sdílet na Facebooku 

Výraz Vrtulníkové peníze se nachází v kategorii ekonomie

Klíčová slova: pojem, význam pojmu, význam, terminus technicus, odborný výraz, co to je, slovník, definice, wiki, formulace, přesný význam, lexikon, ekonomie, synonymum, význam slova, Vrtulníkové peníze, slovo, co znamená


Pojem Vrtulníkové peníze je v kategorii ekonomie, ilustrační obrázek

Co označuje termín Vrtulníkové peníze? Výraz, definice slova z projektu Wikipedia

Tento níže umístěný text je převzat z internetové Wikipedie. Více zde. Licence CC-BY-SA.

Helikoptérové peníze jsou navrženou nekonvenční monetární politikou, v nějakých případech alternativní ke kvantitativnímu uvolňování (QE), když se ekonomika nachází v tzv. likvidační pasti (když se úrokové sazby blíží k nule a ekonomika zůstává v recesi). Ačkoliv původní myšlenka helikoptérových peněz popisovala centrální banky, které provádějí platby přímo jednotlivcům, ekonomové používali výraz pro označení celé řady různých politických představ, včetně permanentní modernizace rozpočtového schodku – s přídavným elementem, který se pokoušel šokovat domněnky týkající se budoucí inflace nebo nominálního růstu HDP s cílem změnit očekávání.

Další informace o pojmu Vrtulníkové peníze hledejte v níže uvedených zdrojích

Vyhledat pojem Vrtulníkové peníze na Google obrázcích

Zkusit najít heslo Vrtulníkové peníze ve fulltextu vyhledávače Info.com

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Vrtulníkové peníze ve vyhledávači DuckDuckGo

Vyhledat výraz Vrtulníkové peníze ve Wikislovníku

Zkusit najít výraz Vrtulníkové peníze ve fulltextu Seznam.cz

Hledat výraz Vrtulníkové peníze ve vyhledávači Yandex

Dál můžete zkusit hledat slovo Vrtulníkové peníze například ve videích na Youtube, v nabídce zboží na Heureka.cz, ve Wikizdrojích, v evropském vyhledávači Qwant nebo ve slovníku moderních slangových výrazů - Čeština 2.0.

Doporučujeme tyto odborné pojmy, výrazy a termíny

Teďka už zajisté víte co znamená slovo Vrtulníkové peníze? resp. co vlastně znamená slovo Vrtulníkové peníze? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Vrtulníkové peníze, odpověď na dotaz co je to Vrtulníkové peníze?. Víte např. kdo to je Eva Holubová? Znáte a víte kdo je Calvin Klein? Informace nemohou být pravidelně updatovány, proto mohou být zastaralé, neplatné, neaktuální či nepřesné. Pojmy mohou mít různé významy v různém kontextu, v různých oborech. Hledejte proto odborný pojem i jinde než v sekci ekonomie. Některé pojmy jsou obohaceny o citaci z Wikipedie. U nich uvádíme i konkrétní url projektu kde se dozvíte více. Tyto lze kopírovat, upravovat a dále sdílet při dodržení licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie ekonomie, vývoj měny, vrtulníkové peníze, ilustrační obrázek

Vážení návštěvníci, milí čtenáři, děkujeme vám za návštěvu webu shromažďujícího známé i neznámé pojmy, definice odborných pojmů, slovníková hesla, zajímavosti, popisy termínů, významy slov s názvem Co Je To?.

Znáte zkratky POV, SJM nebo FTW? Tyto a dalších 1000 jiných zkratek naleznete zde.