Co je to?
Definice výrazu, termínu Antuka. Co znamená odborný pojem Antuka z kategorie Sport?

Co je Antuka?

Význam pojmu, termínu, vysvětlení výrazu Antuka

Antuka je materiál červené barvy, který se používá na úpravu povrchů tenisových dvorců. Získává se ze štěrku, břidlice nebo pálených cihel a tašek. Její výhodou je dobrá propustnost, takže na kurtu vysypaném antukou lze hrát i za deště nebo těsně po dešti.
Antuka patří k pomalým povrchům, proto se na ní hraje většinou od základní čáry. Tento typ povrchu je užíván např. při známém turnaji French Open.


Co je to Antuka? Význam slova, termín, Definice výrazu, termínu Antuka. Co znamená odborný pojem Antuka z kategorie Sport?

Neručíme za aktuálnost a správnost uvedených informací, chyby vyhrazeny. Text vypracovaly autorky pro Superia.cz

Sdílejte tuto stránku se slovem Antuka se známými na vašich účtech sociálních sítích jako je Pinterest, Reddit, Facebook anebo Twitter.

 Sdílet na Pinterestu     Sdílet na Twitteru      Sdílet na Redditu        Sdílet na Facebooku 

Termín Antuka je v kategorii sport

Klíčová slova: terminologie, slovník, synonymum, heslo, význam pojmu, sport, definice, sport, odborné názvosloví, slovo, Antuka, význam, terminus technicus, co je to Antuka?, odborný výraz, informace, lexikon, co znamená


Pojem Antuka je v kategorii sport, ilustrační obrázek

Co označuje termín Antuka? Definice slova, termínu z projektu Wikipedia

(Text byl převzat z mnohojazyčné online encyklopedie Wikipedia) Licence CC-BY-SA.

Existují dva různé druhy antuky. Červená antuka je vyrobena z rozdrcených cihel a zejména střešních tašek, je pomalejší a méně tvrdá než zelená antuka, neboli Har-Tru, „americká“ antuka, vyrobená z drceného metamorfovaného čediče. Vlastností antuky je také pórovitost, pružnost a propustnost vody. Jedná se o nejpomalejší povrch, na kterém je v tenisu preferována hra ze základní čáry. Významný tenisový turnaj French Open se hraje na antukových kurtech jako jediný z turnajů Grand Slamu. Na antuce se ale kromě tenisu také hraje volejbal a nohejbal. V roce 2012 byla na turnaji v Madridu viděna modrá antuka.

Linky na jiné informační zdroje

Vyhledat slovo Antuka ve vyhledávači Ecosia a pomoci tak životnímu prostředí

Zkusit hledat obrázky a videa s názvem Antuka ve Wikimedia Commons

Zkusit najít heslo Antuka ve Wikislovníku

Chraňte své soukromí a hledejte slovo Antuka ve vyhledávači DuckDuckGo

Najít heslo Antuka ve vyhledávači Yandex

Hledat výraz Antuka na Google.cz

Dál můžete zkusit hledat slovo Antuka například v Seznam.cz slovníku cizích slov, v Lingea slovnících, v Google obrázcích, ve videích na Youtube nebo v Google překladači.

Často hledané výrazy, termíny a odborné pojmy

Tyto webové stránky vám přinesly odpověď na otázku jaká je definice slova Antuka? resp. co to je Antuka? Je tu uvedeno krátké vysvětlení odborného pojmu Antuka, odpověď na dotaz co je to Antuka?. Víte např. kdo to je Miloš Skalka? Znáte a víte kdo je Chrissie Hynde? Věříme, že chápete, že texty nemohou být často aktualizovány. Pojmy mohou mít různé významy vzhledem k tomu, že se používají v rozdílných oborech lidské činnosti. Proto prosím zapátrejte i v jiných kategoriích než je sport. U části textů najdete citaci z české Wikipedie. Spolu s textem je vždy uvedena i url adresa na konkrétní stránku projektu. Ty lze dále používat při splnění licence CC-BY-SA.

Ostatní texty je možné citovat dle zákona s uvedením zdroje.

Kategorie sport, rukavice na baseball, antuka, ilustrační obrázek

Vážení čtenáři, děkujeme za návštěvu online projektu (slovníku) shromažďujícího významy slov, zajímavosti, přesné vysvětlení slov, popisy termínů, známé i neznámé pojmy, slovníková hesla s názvem Co Je To?.

Víte, co je to viz? Víte, že se nejedná o zkratku?